Vágólapra másolva!
Nyártól, egészen pontosan július 1-től a Bundesliga-rivális Borussia Dortmundnál folytatja pályafutását Hajnal Tamás, a Karlsruher SC és a magyar-labdarúgó válogatott középpályása. Ezt Rolf Dohmen, a KSC menedzsere jelentette be.

Hajnalnak 2010-ig szól a szerződése az élvonal újoncánál, de a kontraktus egyik pontjának megfelelően a Borussia most 1,3 millió euróért (331 millió forint) megvásárolhatta őt. A futballista a hírek szerint négy évre kötelezi el magát.

Dohmen elárulta: kedden még tárgyalt a labdarúgó tanácsadójával, Marc Wilmots-cal és egy, az eddigieknél jobb feltételeket kínáló szerződéstervezettel megpróbálta meggyőzni őt arról, hogy Hajnal náluk maradjon.

"Elmentünk a legvégső határig" - mondta a klub menedzsere.

Hajnal Tamás csúcsformában - augusztusi videointerjú a fedezettel:


"Nagyon örülünk, hogy meg tudtuk szerezni Hajnalt. Reményeink szerint felélénkíti majd a támadójátékunkat" - fogalmazott dortmundi kollégája, Michael Zorc.

"Hamarosan 27 éves leszek, ami azt jelenti, hogy a következő lesz pályafutásom legfontosabb szerződése" - mondta még a múlt héten a magyar kiválóság, akinek karlsruhei népszerűségét mutatja, hogy a szurkolók voksai szerint ő volt a csapat legjobbja az őszi szezonban.

Most hozzátette: "Nem volt könnyű meghoznom a távozással kapcsolatos döntést, de úgy érzem: újabb kihívások várnak rám egy nagy klubnál. Fontosnak tartottam, hogy minél előbb határozzak ebben az ügyben, mert így a folytatásban csak a Karlsruhéra koncentrálhatok."

A 26 éves játékos, akit a Bundesliga játékosai az idény felfedezettjének választottak, a mostani szezon előtt érkezett Karlsruhébe a másodosztályú 1. FC Kaiserslauterntől, a KSC akkor 450 ezer eurót fizetett érte.

A Karlsruhe jól szerepelt a német bajnokság őszi szezonjában, épp Hajnal Tamás remeklésének (is) köszönhetően jelenleg hatodik, míg az 1996-ban BL-győztes Borussia a 10. helyen "telel" a tabellán.

A klubváltás a táblázaton elfoglalt pozíciók ellenére is óriási előrelépés Hajnal Tamás számára, hiszen a Dortmund Németország egyik legnépszerűbb csapata.