Vágólapra másolva!
Az Afrika-kupa szereplői közül ezúttal csak egy játékos került be álomcsapatunkba, de akadt még egy futballista, aki nem a topligák valamelyikében nyújtott teljesítményével érdemelte ki a tagságot: a brazil Ramires a Libertadores-kupában tett ki magáért. A hét végén elrajtolt Bundesliga viszont négy labdarúgót is delegált a tizenegybe.

Kapus:
Diego Benaglio (svájci, VfL Wolfsburg): A Farkasok mestere, Felix Magath az ősszel elégedetlen volt kapusaival, éppen ezért szerződtette a télen a svájci Benagliót, aki máris bizonyította, hogy jó vétel volt. A német kupa nyolcaddöntőjében ugyanis a tizenegyespárbajban az ő védésének köszönhetően ment tovább a gárda, és a hét végi, Arminia Bielefeld elleni bajnokin sem kapott gólt.

Hátvédek:
Alain Hutton (skót, Tottenham Hotspur): A jobbhátvéd a hét elején még a Rangers FC focistája volt, de az átigazolási időszak utolsó napjaiban a Tottenham megvette őt, és Hutton a Manchester United elleni bajnokin debütálhatott új együttesében. Ez remekül sikerült neki, hiszen a mezőny egyik legjobbja volt a manchesteriek ellen.

Antar Jahia (algériai, VfL Bochum): A bochumiak nem kis bravúrt hajtottak végre a Bundesliga tavaszi nyitófordulójában, hiszen idegenben győzték le a bajnokaspiráns Werder Brement. Az algériai Jahia a védelem tengelyében többször is remekül avatkozott közbe, arról nem is beszélve, hogy ő szerezte a győztes találatot.

Pablo Amo (spanyol, RC Deportivo): A galíciai gárda menekül a kieséstől, és ha valóban bennmarad a legjobbak között, az elsősorban remek idegenbeli teljesítményének lesz köszönhető. A Depor a hét végén a Real Betis vendégeként gyűjtötte be a három pontot, köszönhetően középhátvédje, Pablo Amo találatának.

Christian Eichner (német, Karlsruher SC): Hajnal Tamás együttese győzelemmel kezdte az esztendőt, és a gárda korábbi mérkőzéseit alapul véve egyáltalán nem meglepő, hogy az egyik védő is betalált. Ezúttal azonban nem a középső bekkek voltak eredményesek, hanem a balhátvéd Eichner, aki remek teljesítményt nyújtott.

Forrás: Getty Images

Eichnert (balról a második) ünneplik a társak a Nürnberg elleni gólja után

Középpályások:
Michael Essien (Ghána): A házigazdák elsőként biztosították helyüket a legjobb négy között az Afrika-kupán, a Nigéria elleni negyeddöntőben emberhátrányban sikerült nyerniük. Essien ezen a találkozón is hatalmas mezőnymunkát végzett, ráadásul gólt is szerzett, akárcsak a hét első felében a Marokkó elleni csoportmérkőzésen.

Ramires (brazil, Cruzeiro): A Libertadores-kupa selejtezőiben a legnagyobb rangadót a Cruzeiro-Cerro Porteno összecsapás jelentette, amelyen a hazai gárda kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra. A mezőny legjobbja egyértelműen a brazilok középpályása, Ramires volt, aki két gólja mellett egy harmadikat is szerzett, ám azt a játékvezető les címén érvénytelenítette - mint a lassításokból kiderült, jogtalanul.

Aldo Duscher (argentin, Racing Santander): A kantábriai egyesület a hét közepén idegenben harcolta ki a legjobb négy közé kerülést a spanyol kupában, köszönhetően az Athletic Bilbao ellen elért 3-3-as döntetlennek. Duscher azon a találkozón is eredményes volt, akárcsak a hét végi, Levante UD elleni bajnokin - utóbbi gólja pontot ért csapatának.

Forrás: Getty Images

Duschert régebben csak keménysége miatt rettegték az ellenfelék, most már a góljaitól is félhetnek

Juan Manuel Mata (spanyol, Valencia CF): Hosszú idő után végre ismét nyerni tudott Ronald Koeman irányításával a Valencia CF, és a Real Valladolid elleni találkozón a holland mestertől rendre a középpálya bal oldalán szerepet kapó Mata is betalált. A fiatal szélső ráadásul a hétközi, Atlético Madrid elleni kupameccsen is fontos gólt szerzett.

Csatárok:
Martin Fenin (cseh, Eintracht Frankfurt): A fiatal cseh támadó ennél jobban nem is debütálhatott volna a Bundesligában. A télen igazolt csatár ugyanis első mérkőzésén rögtön mesterhármast vágott a Hertha BSC ellen, és ezzel három ponthoz segítette a frankfurtiakat.

Forrás: EPA

Fenin (balra) frankfurti antréja fergetegesre sikeredett

Emmanuel Adebayor (togói, Arsenal FC): Az Ágyúsok hívei alighanem nagyon örülnek annak, hogy Togo nem jutott ki az Afrika-kupára, hiszen így Adebayor az év elején is a rendelkezésükre állt - és a csapat a góljainak köszönhetően sorra nyerte a meccseket. A hétközi fordulóban a Newcastle United ellen egy, majd a hét végén a Manchester City ellen kettőt vállalt.

www.infosport-focivilag.hu