Vágólapra másolva!
Giovanni Trapattoni, az olasz nemzeti csapat volt szövetségi kapitánya a szezon végeztével elhagyja Salzburgot és nyártól az ír válogatott szakvezetője lesz. Az olasz szakember távozásának hírét jelenlegi osztrák klubja jelentette be szerdán. A 68 éves Trapattoni két évre szóló megállapodást írt alá az ír futballszövetséggel.

"Pillanatnyilag az a legfőbb célom, hogy megint osztrák bajnoki címet szerezzek a csapatommal, ez lenne az én búcsúajándékom" - nyilatkozta az itáliai mester. Ez a legutóbbi idényben már sikerült neki.

Ír források szerint Trapattoni évi mintegy kétmillió euróért szerződött Dublinba.

Forrás: EPA

Klubedzőként korábban szülőhazájában a Juventusszal és az Internazionaléval összesen hétszer - előbbivel hat, utóbbival egy alkalommal - lett bajnok, nyert velük továbbá BEK-et, UEFA-kupát és KEK-et is, a német Bundesligában a Bayern Münchennel, Portugáliában pedig a Benficával jutott fel egyszer-egyszer a szakmai csúcsra.

Írországban azt követően szavaztak neki bizalmat, hogy elődjét, Steve Stauntont novemberben elküldték, mivel a nemzeti csapat elbukott az Eb-selejtezőkön.