Társoldalunk:

Három éven belül BL-selejtezőt játszana a Fradi

2008.02.14. 11:27

Rieb György szerint a klub hamarosan rendezi adósságait, április közepéig mindenki megkapja a pénzét. A klubvezető erről a Napkelte című műsorban beszélt, ahol elmondta, hogy a Ferencvárosnak jelenleg 1,7 milliárd forint az adóssága, az üzlet révén a klubnak jutó pénzből ezt törleszteni lehet, s marad is pénz, durván 500 millió forint. "Amíg én elnök vagyok és ebben a székben ülök, nem hagyom, hogy ez a pénz elfolyjon. Be fogjuk fektetni" - szögezte le.    

A győztes pályázó - amely 3 035 304 000 forintos vételárajánlatot tett - vállalta, hogy a meglévő stadiont két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben felújítja úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA előírásainak, az FTC Zrt. részvénycsomagját 800 millió forint értékben megvásárolja, az FTC létesítményhasználati jogát 1,5 milliárd forint plusz áfa értékben megváltja, illetve hogy az FTC számára 25 éves határozott időtartamra biztosítja a stadion használatát.     

Az érintettek nyilatkozatai alapján ugyanakkor nem felújításról, hanem építésről van szó. Rieb jelezte, a munkálatok az engedélyeztetéseket követően várhatóan a jövő év elején kezdődnek és két évig tartanak. Az új aréna várhatóna ömilliárd forintért épül majd meg, az elképzelések szerint 25 ezres lesz és 75 százalékát befedik. A csapat az átmeneti időszakban a Puskás Ferenc Stadionban játszik majd.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK