Vágólapra másolva!
A Tatabánya - függetlenül a mostani idényben elért helyezésétől - nem indul a labdarúgó NB I 2008/09-es szezonjában. Erről Török József, a klub ügyvezetője tájékoztatta a szövetséget (MLSZ).

Az nb1.hu által közölt kérvényben olvasható: a Tatabánya méltányossági okokból arra kéri az MLSZ-t, hogy a mostani idényben hátralévő hét hazai összecsapását a Szőnyi út helyett otthon rendezhesse.

"A Tatabánya FC-t működtető Sziget Foci Szolgáltató Kft. a 2008/09 évi bajnokságra nem nyújtott be licenckérelmet, azaz a következő kiírásban - függetlenül az elért helyezésétől - nem fog szerepelni a legmagasabb osztályban. Álláspontunk szerint az MLSZ Licencadó Biztossága által támasztott azon követelmény, hogy villanyvilágítás hiányában a rendező csapat nem játszhatja hazai mérkőzéseit a bejelentett helyszínen, annak a célnak a kikényszerítése érdekében született, hogy a legmagasabb osztályban szereplő egyesületeket rászorítsa ezen feltétel mihamarabbi megteremtésére. Tekintettel arra, hogy a Tatabánya FC nem nyújtott be a következő bajnokságra licenckérelmet, ezen sportszervezet vonatkozásában a fenti szabályalkotási cél okafogyottá vált, így annak a 2007/08-as bajnokságból hátralévő 7 hazai mérkőzés során való kogens alkalmazása indokolatlanná és irrelevánssá lett" - áll a kérvényben.

A csapat azért kényszerült költözésre, mert nincs villanyvilágítás saját pályáján. A tatabányaiak szerint otthonuk - leszámítva a világítást - kifogástalan játéktérrel, biztonságos nézőtérrel, kulturált kiszolgáló helyiségekkel rendelkezik, ugyanakkor a BVSC-pálya kizárólag abban felel meg a feltételeknek, hogy van világítás, azonban mind a pálya, a lelátó és a helyiségek olyan állapotban vannak, amelyek méltatlanok valamennyi csapat számára.