Vágólapra másolva!
Igazi sztárokkal játszhatott együtt Németh Krisztián, a Liverpool magyar légiósa, aki a Vörösök tartalékcsapatában egy büntető kiharcolásával járult hozzá a Manchester United elleni 2-0-s győzelemhez.

Öt hónap után visszatért sérüléséből Danier Agger, a Mersey-partiak dán védője, aki egyelőre nem Rafa Benítez csapatában, hanem a Gary Ablett által irányított tartalékgárdában jutott szóhoz.

Nem ő volt az egyetlen nagy név a kezdőtizenegyben, hiszen Xabi Alonso és Harry Kewell is pályára lépett, míg a túloldalon a szintén sérülésből felépült Gary Neville volt a jobbhátvéd, és játszott az a Gerard Piqué is, aki védő létére két az idei BL-kiírásban már két gólt szerzett.

Éppen a spanyol védő volt az, aki a 10. percben felvágta az őt kicselező Némethet, amiért büntetőhöz jutott a Liverpool, amit Xabi Alonso értékesített. Az MTK-tól érkezett csatár akár maga is betalálhatott volna, Insua beadása után szépen fordult be védője mellett, de a léc fölé tüzelt.

A második félidőben Skrtel és Searing is a felsőkapufát találta el, így nem tudta növelni előnyét a Liverpool, sőt, a MU közel volt az egyenlítéshez, Simpson fejese mintha áthaladt volna a gólvonalon, mielőtt Bouzanis kapus kipiszkálta volna, mindenesetre a bíró továbbot intett.

Szinte az ellentámadásból Xabi Alonso kiugratása után Kewell biztosította be a hazai győzelmet, Németh végül 82 percet játszott, a Liverpool Reserves még veretlen a magyar támadóval a soraiban. Hogy Angliában egy ilyen meccs is milyen jelentőséggel bír, azt jól példázza, hogy 10 546 volt a hivatalos nézőszám.

Angol tartalékbajnoki:
Liverpool - Manchester United 2-0 (1-0)
Liverpool:
Bouzanis - Darby, Insua, San Jose, Agger (Skrtel, 46.), Plessis, Flynn, Spearing, Xabi Alonso, Németh K. (Brouwer, 84), Kewell.
Manchester: Heaton - G. Neville (Chester, 61.), Simpson, Pique (Macheda, 69.), Eckersley, Hewson, Cleverley, Possebon, Wellbeck, Eagles, Evans (Bryan, 72).
gól: Xabi Alonso (10., 11-esből), Kewell (89.)