Vágólapra másolva!
A magyar futsalválogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte a gyöngyösi világbajnoki selejtezőtornát, miután a zárónapon 6-2-re legyőzte Lengyelországot.

3. forduló:
Magyarország - Lengyelország 6-2 (4-1)
a magyar gólszerzők: Lódi (1.), Gyurcsányi (3., 8., 11.), Madarász (39.), Tóth Sz. (40.)

Már hat másodperc elteltével vezetett a szenzációsan kezdő magyar válogatott, amely a 8 perc alatt mesterhármast elérő Gyurcsányi Zsolt vezérletével az első félidő közepére megnyugtató, háromgólos előnyt szerzett.

Ezt követően a tervezett taktikát játszhatták a házigazdák, akik visszahúzódtak és gyors ellentámadásokra építettek. Hiába lőttek a lengyelek többet kapura, a kísérletek többsége potatlan volt, míg a gyors magyar ellentámadások rendre góllal végződtek.

Az utolsó öt percben a lengyelek a kapusukat is lehozták, de nem tudták csökkenteni a különbséget, sőt további gólokat kaptak.

"Ilyen csodálatos közönség előtt nem lehetett veszíteni" - mondta a mérkőzés után Kozma Mihály szövetségi kapitány. "A tornán mutatott teljesítményünk alapján megérdemelten végeztünk az első helyen. A következő körben mindenképpen a világ élvonalához tartozó válogatottal találkozunk, azt gondolom, a maxmumot kell kihoznunk magunkból, és akkor kiesés esetén sem kell szégyenkeznünk. Én azonban hiszek a csapatomban és abban, hogy képesek leszünk venni a következő akadályt is."

A másik mérkőzésen:
Macedónia - Anglia 4-1

A torna végeredménye:
1. Magyarország 9 pont
2. Lengyelország 6
3. Macedónia 3
4. Anglia 0

A magyar válogatott tornagyőzelmének köszönhetően bejutott a kvalifikációs sorozat következő körébe, a rájátszásba. Itt a tíz csoportgyőztest és a két legjobb második helyezettet sorsolják párokba, és az oda-visszavágós párharcok győztesei vehetnek részt Európából a szeptember 30-án kezdődő brazíliai világbajnokságon.