Vágólapra másolva!
A Steaua Bucuresti labdarúgócsapatának tulajdonosa pénzt kínál azoknak a kluboknak, amelyek pontot vesznek el a román bajnokság éllovasától, a CFR Clujtól.

Gigi Becali együttese jelenleg a harmadik, és nyolc ponttal van lemaradva a kolozsváriaktól. Az üzletember nem titkolja, nem szeretné, ha a magyar tulajdonosú Cluj nyerné a bajnokságot, mert akkor egyből a Bajnokok Ligája "jól fizető" csoportkörébe jutna, ugyanakkor a román liga másodikja selejtezőt vív a csoportba kerülésért.

Becali kilátásba helyezte, hogy ha pénteken a Gloria Buzau nyer a Cluj ellen, akkor a játékosok fejenként 10 ezer, döntetlen esetén pedig 5000 eurót kapnak tőle.

A Steaua vasárnap nyert 3-1-re a kolozsvári együttes ellen, így a fővárosiak 41 pontjukkal feljöttek a harmadik helyre. 21 forduló után a Rapid Bucuresti a második 44-gyel, vezet a CFR Cluj 49-cel.

Ionut Lupescu, a szövetség igazgatója szerint a Steaua könnyen bajba juthat, ha Becali tényleg jutalmazza az ellenfél játékosait. "A tulajdonos megszegi a szövetség szabályzatát, amennyiben jutalmat helyez kilátásba más csapatok játékosainak. Ő felel azért, ha ezt megteszi, és a klubja büntetést kockáztat, legyen az enyhe vagy szigorúbb" - mondta Lupescu.