Vágólapra másolva!
Ezúttal is szemezgettünk a szép gólok között, került be találat angol, olasz, illetve spanyol rangadóról, de a kevésbé előtérben lévő francia bajnokikon is találtunk két gyöngyszemet, az egyiknél például Jerome Leroy megidézte Karel Poborsky legendás gólját a 1996-os Eb-ről. De azt is érdemes megnézni, hogyan verte át a Valencia játékosa Casillast, hogyan döntötte el az Inter-Juve rangadót Trezeguet, vagy, hogy milyen az, amikor semmit sem ér egy parádés csavarás, mert a bíró egyből lefújja a meccset.

A Manchester Uniter a vártnál simábban, 3-0-ra verte a Liverpoolt a Premier League rangadóján, a Vörös Ördögök két góljánál is hibázott a kapujából kimozduló Reina, a harmadikat azonban nem lehet az ő nyakába varrni, azt remekül megoldotta a Rooney, Nani páros, az angol szép passza után a portugál szélső előbb becsapott két védőt, majd a kapu jobb oldalába tüzelt.

174501outform.html400350


Olaszországban a Derby 'd Italiára került sor, az éllovas Inter a Juvét fogadta, és némi meglepetésre a Zebrák elvitték a három pontot a San Siróból. A Juve második gólját az a Trezeguet szerezte Del Piero passza után, aki lőtt már ilyen kapásgólt a bajnokságban (csak akkor jobbal és fölülre), és akkor arra nagyon sok szavazat érkezett a gólszépségversenyünkön. A francia támadó annak is örülhet, hogy a vele nem túl baráti viszonyt ápoló kapitánya, Raymond Domenech végül mégis behívta a válogatott keretbe.

174502outform.html400350


Ha a tabellán elfoglalt helyezéseket nézzük, akkor nem számított volna rangadónak a Real-Valencia ütközet, de a Turia-partiak letettek annyit az asztalra az elmúlt években, hogy nem csak egy meccs volt a sok közül a két gárda találkozója. Meg is adták a módját a felek, öt gól született, és a vendégek lehettek vidámabbak a lefújás után, a mindent eldöntő találat Arismendi szemfülességét dicséri, aki szinte az alapvonalról lepte meg a beadásra számító Casillast.

174503outform.html400350


Talán sokan emlékeznek még Karel Poborsky 1996-os Eb-n szerzett góljára, amikor a cseh játékos látványosan átemelte a labdát Vitor Baia, a portugálok kapusa fölött. Nekünk egyből ez a találat jutott eszünkbe, amikor megláttuk Leroy mozdulatát a francia Rennes-Lens bajnokin. Lehetne fokozni a jelzőket, de felesleges: egyszerűen zseniálisan szemtelen gólt lőtt Leroy. Azért Runje, a Lens kapusának arca is több mint beszédes a felvételen...

174504outform.html400350


Hasonlóan parádés megoldást választott Ndaw, a Sochaux védekező középpályása, aki csatárokat megszégyenítő módon kiszúrta, hogy kissé kinn áll Mandanda, a Marseille portása, persze nem csak a meglátás érdemel dicséretet, hanem a kivitelezés is, ahogy a kapuba emelte a labdát jó 28 méterről. Ndaw be is került az [origo] elmúlt heti teljesítmények alapján összeállított világválogatottjába.

174505outform.html400350


Térjünk vissza a Serie A-ba, méghozzá a Palermo-Genoa találkozóhoz, amelyen öt gól is született, és mi kettőt is beválasztottunk ebbe a szubjektív összeállításba. Amauri szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, de öt perccel később jött az egyenlítés, az argentin Figueroa 21 méterről zúdított a jobb kapufa segítségével a hálóba.

174506outform.html400350


Figueroa gólja után a vendégek még kétszer bizonyultak eredményesnek, így aztán a 93. percben Amauri már csak szépíteni tudott, a gólja után szinte egyből lefújta a meccset a bíró. Azért érdemes megnézni, mit művelt a sok helyről csábított brazil, takarásból csavart a bal felső felé, és a léc neki is besegített.

174507outform.html400350


És befejezésnek itt van Quagliarella ágyúzása, amely megtörte a Livorno ellenállását a Friuli-stadionban, a válogatott támadó kibrusztolta a labdát, aztán gyorsan felkelt a földről, és nem sokat gondolkodott, 30 méterről lövésre szánta el magát. A végeredménynek főleg az Udinese-drukkerek örültek, no meg azok, akik a totóban egyesre vették a meccset.

174508outform.html400350


Az elmúlt héten Buzsáky Ákos góljára érkezett messze a legtöbb szavazat: