Vágólapra másolva!
Angliában Húsvét vasárnapja két szuperrangadót hozott, Olaszországban viszont már szombaton lejátszották a bajnokikat az ünnep miatt - mindez a két ország labdarúgással kapcsolatos felfogását is tükrözi. Álomcsapatunkban mindenesetre pár ismeretlenebb játékos is akad, főleg a két szenegáli középpályára hívnánk fel a figyelmet.

Kapus:
Timo Hildebrand (német, Valencia CF): Egy héttel ezelőtt még mindenki krízisről beszélt a valenciai klubnál, ám pár nap leforgása alatt a csapat az FC Barcelonát és a Real Madridot is legyőzte 3-2-re. A germán portás ugyan mind a két összecsapáson két gólt kapott, de így is nagy szerepe volt a győzelmekben, főleg a fővárosiak ellen védett egészen parádésan.

Hátvédek:
Wes Brown (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök nagy lépést tettek a bajnoki cím felé, hiszen előbb az elmaradt mérkőzésüket nyerték meg, majd a Liverpool FC elleni rangadót hozták. Brown az előbbi meccsen csak csere volt, de a liverpooliak ellen kezdett, és ő szerezte a mérkőzés első gólját - miközben a védőmunkáját is hibátlanul látta el.

Andrew Bikey (kameruni, Reading FC): A readingi együttes kiesési rangadót játszott a Birmingham City ellen a hét végén, és a csapat drukkerei aligha számítottak arra, hogy éppen a középhátvéd góljai hozzák majd meg a három pontot. A bekk kétszer húzódott előre csapata szabadrúgásánál, ami győzelmet ért a gárdának.

Forrás: Getty Images

Bikey az ujjaival is jelzi, hány gólt szerzett a Birmingham ellen

Felipe (brazil, Udinese): Az udinei gárda rendkívül produktív hetet zárt, hiszen mind a két bajnokiját megnyerte. Előbb a Torinót győzte le idegenben 1-0-ra, majd hazai pályán a Livorno ellen diadalmaskodott 2-0-ra. Mint látható, a védelem mind a két összecsapáson hibátlanul tette a dolgát, főleg a brazil Felipe érdemel dicséretet.

Antonio López (spanyol, Atlético Madrid): A fővárosi együttes ebben a szezonban végre odaérhet a Bajnokok Ligáját érő helyekre, hiszen a gárda immár képes megnyerni a rangadóit is. A madridiak a Sevilla FC ellen úgy győztek 2-1-re a hét végén, hogy mindkét találatnál a balhátvéd Antonio López adta a gólpasszt - aki ezúttal azonban a jobb szélen szerepelt, remek edzői húzásként.

Középpályások:
Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): A luzitán szélső továbbra is ellenállhatatlan formában futballozik, az elmúlt héten két bajnokin három gólt ért el. A Bolton Wanderers ellen az ő duplája jelentette a három pontot a MU számára, és a Liverpool FC ellen is sikerült betalálnia - így összesen már 25 gólnál jár a Premier League-ben.

Omar Milanetto (olasz, Genoa): A Serie A újonca meglepően jól szerepel az első osztályban, a kiesés elleni küzdelem helyett a középmezőny első felében foglal helyet. A védekező középpályás Milanetto már a hétközi, FC Internazionale elleni összecsapáson is remekelt, de a Palermo ellen a hét végén kifejezetten brillírozott, és végre megszerezte első találatát a szezon során.

Guiranne Ndaw (szenegáli, FC Sochaux): A Peugeot-gyár csapata hosszú idő után először hagyta el a kiesési zónát a Ligue 1-ben, amihez az kellett, hogy a csapat idegenben nyerni tudjon az Olympique Marseille ellen. A bravúrgyőzelem fő letéteményese a sokoldalú Ndaw volt, aki ezúttal védekező középpályásként szerepelt - de így is ő érte el a meccs egyetlen találatát.

Papa Idrissa N'Doye (szenegáli, Carquefou): Nem éppen megszokott, hogy egy ötödosztályú futballista is szerepeljen álomcsapatunkban, ám most is ez is megtörtént, köszönhetően a Carquefou együttesének, amely kiverte a francia kupából az Olympique Marseille-t. A történelmi találatot a kiscsapat szenegáli középpályása érte el - a gólt bármelyik világklasszis megirigyelné.

Csatárok:
Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea FC): Az Afrika-kupa után a londoniak támadója eleinte nem játszott valami jól klubjában, ám a múlt héten végre elkapta a fonalat. Már a hétközi, gólzáporos Tottenham Hotspur elleni bajnokin is betalált, de az igazán nagy teljesítményt az Arsenal FC elleni rangadóra tartogatta, ahol a Chelsea-nek az ő két góljával sikerült fordítania.

Forrás: Getty Images

Drogba kitett magáért a londoni riválisok ellen

Luca Toni (olasz, Bayern München): A bajorok a múlt héten megint bizonyították, hogy cikkezhetnek bármilyen krízisről is a csapat kapcsán, továbbra is egyértelműen a legjobb német gárdának számítanak. Miután a VfL Wolfsburg kiverésével bejutottak a német kupa döntőjébe, a Bayer Leverkusen elleni rangadót is hozták - mégpedig Toni két találatával.

www.infosport-focivilag.hu