Vágólapra másolva!
Barátságos mérkőzésen a másodosztályú Sheffield United együttesét fogadta a Ferencváros labdarúgócsapata. A Kevin McCabe érdekeltségébe tartozó testvércsapatok csatáját a tartalékos összeállításban érkező angolok nyerték 1-0-ra, a Ferencváros erejéből mindössze néhány kapura lövésre futotta.

Eredmény, barátságos mérkőzés
Ferencváros - Sheffield United 0-1 (0-1)
Üllői út, Albert-stadion, 11 ezer néző
v.: Arany T.
Ferencváros: Grosics (Holczer, 1.) - Mátyus (Szalai, 65.), Dragóner, Baranyai T., Moussa (Csiszár, 90.) - Deme (Vuncze O., 74.), Fülöp (Souare, a szünetben), Lipcsei (Lisztes, a szünetben), Kulcsár D. (Vasas, a szünetben) - Ndjodo (Bartha, 59.), Shaw
Sheffield United: Bennett - Halls, Ehiogu, Chanot, Wedgbury - Law, Walker, Ashmore, Abdi - Stead, Slavkovski (Kourouma, 73.)
gól: Abdi (10.)

A közös tulajdonos révén egy legendás angol csapatot, a Sheffield Unitedet láthatta vendégül a Ferencváros labdarúgócsapata. Az egyszeres bajnok (1898), négyszeres FA-kupa-győztes (1899, 1902, 1915, 1925) angol együttes jelenleg ugyanúgy a másodosztályban vitézkedik, mint a magyar csapat.

A mérkőzés különlegessége, hogy a Ferencváros kapujában az Aranycsapat legendája, Grosics Gyula kezdett, hogy legalább egy perc erejéig magára ölthesse a zöld-fehérek mezét.

A közönség transzparenssel köszöntötte a Fekete Párducot, aki a középkezdés után egyből labdát kapott Lipcseitől, majd meghatottan adta át helyét a fiatal Holczernek.

Forrás: MTI

Grosics Gyula Fradi-mezben

Az első nagy lehetőség a 8. percben maradt ki, amikor Shaw egyedül léphetett ki, ám a játékvezető lesen állította meg a hazai támadót - tévesen.

A 10. percben megszerezte a vezetést a Sheffield. A tétova támadásszövést Stead unta meg, aki a 16-os jobb oldali sarkánál meghúzta a labdát, középre adására a hosszú saroknál Abdi érkezett, s az asszisztáló védők mellett a bal sarokba fejelt (0-1).

Meddő mezőnyfölényt harcolt ki a magyar együttes, könnyű dolga volt, ugyanis a Sheffield gyorsan "beleszokott" a magyar lötyögésbe. A 22. percben Shaw unta meg a tili-tolit, de 22 méteres lövése jócskán elkerülte a kaput.


A 33. percben majdnem összehozta a második gólt a Fradi-védelem, Baranyai és Dragóner addig ügyetlenkedett, amíg Slavkovski ellopta a labdát, ám olyan hosszan tolta meg, hogy Holczert már nem bírta kicselezni, helyette inkább feldobta magát...

A szünetig nem változott az eredmény, a Sheffield őrizte 1-0-s előnyét. Nem volt nehéz dolga az angoloknak, a Ferencváros ugyanis egyetlen egyszer sem találta el Bennett kapuját.

A szünetben Csank János három helyen is változtatott csapatán: Lipcsei, Fülöp és Kulcsár helyére Souare, Lisztes, illetve Vasas érkezett.

Forrás: MTI

55 percet kellett várni az első kapura tartó ferencvárosi lövésre, Lisztes 20 méterről megeresztett löketét Bennett a bal saroknál fogta. Tíz perccel később Slavkovski immáron második nagy lehetőségét szórakozta el, ezúttal Souare ragadt bent, lesről szó sem lehetett, a támadó azonban ahelyett, hogy begyalogolt volna a kapuba, 12 méterről gyatrán mellé lőtt.

A 67. percben futballra emlékeztető jelenet a Springer-szobor tövében: egy bal oldali beadást Lisztes vett le, majd 13 méterről egyből lőtt, Bennett a levegőben úszva, ujjheggyel tolta szögletre a bal felsőbe tartó labdát.


A 74. percben Law került ziccerbe, ám 17 méterről nemcsak a kifutó Holczert, de a kaput is átemelte. A 81. percben ismét Lisztes próbálkozott, de gyenge lövése elhalt az angol kapus ölében.

A 88. percben Bartha is próbálkozott, a végállomás ismét Bennett volt.

Az egyenlítés azonban nem sikerült, a Ferencváros végül egy nagyon gyenge mérkőzésen 1-0-ra kikapott a Sheffield United tartalékos együttesétől.