Vágólapra másolva!
A német labdarúgásban az utóbbi években több fiatal tehetség is feltűnt, akik jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a Nationalelf népszerűsége ismét megnőtt a germán ifjúság körében. A Bayern München középpályása, Bastian Schweinsteiger persze nem csak külseje miatt lett sztár Németországban, hiszen a pályán nyújtott teljesítményére sem lehet panasz.

A Felső-Bajorországban található kisváros, Kolbermoor különös szerepet tölt be a német labdarúgásban, hiszen a germán futball históriájának egyik kiemelkedő alakja, Paul Breitner ott látta meg a napvilágot, és a jelenlegi válogatott egyik meghatározó játékosa, Bastian Schweinsteiger is Kolbermoorban született 1984. augusztus elsején.

Hiába volt azonban a városnak már egy híres labdarúgó szülöttje, a kis Basti eleinte nem Breitner példáját követte, hiszen a futballnál a síelés sokkal jobban érdekelte. Az Alpok lábainál található településen ez egyáltalán nem volt meglepő, és Schweinsteiger meglehetősen tehetségesnek bizonyult ebben a sportágban, rendszeresen tagja volt a korosztályos válogatottnak, főleg a szlalomban tartották jónak.

Ezt persze a futballpályán is kamatoztatni tudta, hiszen azért a labda sem volt idegen a számára. Már hatesztendősen az FV Oberaudorf nevű egyesületben focizott, ahonnan két évvel később a TSV 1860 Rosenheimhez került. Hogy nem csak a havon, hanem a zöld gyepen is remekül teljesített, arra ékes bizonyíték, hogy a Bayern München tehetségkutatói is felfigyeltek rá, és 14 esztendősen el is hívták őt a bajor sztárklubhoz.

Ekkor viszont Schweinsteigernek döntetnie kellett, hogy a focit vagy a téli sportágat választja, és Bastian végül a labdarúgás mellett tette le a voksát. Mint később elmondta, döntése mögött semmilyen különösebb észérv nem volt, pusztán a pillanatnyi érzéseire hagyatkozott - lehet, hogy ha pár nappal később kérdezik, akkor mást mondott volna, és most a lejtőkön ünnepelhetnénk!