Vágólapra másolva!
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Soproni Liga első négy helyezett csapatából senkit sem hívott be a május 24-ei görögök, valamint a 31-ai, Horvátország elleni barátságos mérkőzésekre. A szakvezető a szövetség (MLSZ) honlapján ezt azzal indokolta, hogy a találkozók másnapján bajnoki fordulókat (az utolsó kettőt) rendeznek, és nem akarta megzavarni a csapatok felkészülését a hajrára.

Koeman 24 tagú keretet jelölt ki, s kitért arra is, miért nem kapott meghívót néhány angliai és olasz légiós.

"Arra való tekintettel, hogy a találkozók másnapján bajnoki fordulók lesznek, a Soproni Ligában élen álló négy együttesből ezúttal nem vettem figyelembe senkit, nem kívántam megzavarni a felkészülésüket" - kommentálta döntését a kapitány.

"A kiszemeltjeim közül négyen - Buzsáky Ákos, Halmosi Péter, Timár Krisztián és Rajczi Péter - sajnos sérültek, így rájuk sem számíthatok. Vass Ádám és Feczesin Róbert azért hiányzik a névsorból, mert klubjuk, a Brescia az első osztályba kerülésért játszik fontos mérkőzést, s az olaszok kérésének engedtem, amikor nem hívtam meg őket.

A kapitány egyben fiatalít és "öregít", behívta a Várhidi Péter által mellőzött, 32 éves Hertha-középpályás Dárdai Pált, valamint bizalmat szavazott a Liverpool tartalékcsapatát bajnoki címre vezető, 19 esztendős Németh Krisztiánnak is.

Benítez Némethet méltatta
S hogy milyen visszhangja volt annak, hogy Németh a Vörösök második csapatának a legjobbja volt? Rafael Benítez szerint előbb-utóbb eljöhet a fiatal támadó ideje. "Remekül sikerült ez a szezon az utánpótlás számára, látszik, hogy a játékosmegfigyelők és a korosztályos edzők is jó munkát végeztek. Ezek a fiatal játékosok jelentik a Liverpool jövőjét" - idézte a Liverpool Daily Postnak nyilatkozó spanyol trénert az obudaisport.hu.

Forrás: MTI

"Németh még nem játszott a nagycsapatban, de ő az a játékos, aki sok gólt lőtt a tartalékban" - folytatta Benítez. "Nagyon okos játékos, ráadásul jó mozgású és lendületes, folyamatosan figyeljük őt. Néhányan a tartalékból átkerülhetnek a felnőtt kerethez, és abban is biztos vagyok, hogy egyik-másik játékos több lehetőséget fog kapni jövőre a felnőtt csapatban is."





Erwin Koeman első kerete:
kapusok: Fülöp Márton (Sunderland), Köteles László (DVTK-Borsodi), Sebők Zsolt (FC Fehérvár)
védők: Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Bodnár László (Red Bull Salzburg), Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vanczák Vilmos (FC Sion), Lőw Zsolt (TSG 1899 Hoffenheim), Vaskó Tamás (Bristol City FC), Kádár Tamás (Newcastle United)
középpályások: Huszti Szabolcs (Hannover 96), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen), Tóth Balázs (Racing Genk), Dárdai Pál (Hertha BSC), Filkor Attila (Grosseto)
támadók: Ferenczi István (Barnsley FC), Orosz Péter (FC Wacker Innsbruck), Priskin Tamás (Watford FC), Németh Krisztián (Liverpool).