Vágólapra másolva!
Michael Ballack és Didier Drogba kikapcsolását tartja az egyik legfontosabb feladatnak Sir Alex Ferguson, a Manchester United szakvezetője a Chelsea elleni moszkvai labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőn. A londoni klub stadionjának az egyik munkatársa az [origo]-nak a minap úgy nyilatkozott: Cristiano Ronaldo még sohasem lőtt gólt a Kékeknek, így nincs ok a félelemre, a Chelsea-é lesz a kupa.

Ballackról és Drogbáról Sir Alex így nyilatkozot: "Mindketten kiváló futballisták, ráadásul remek formában vannak."

"Igyekszünk ráerőltetni az akaratunkat a Chelsea-re, de Ballack és Drogba rendkívül veszélyesek. Fizikailag a Chelsea erősebb nálunk, mi viszont pontosabban és gyorsabban játszunk ellenfelünknél" - tette hozzá a MU-menedzser.

A két együttes legutóbbi 14 egymás elleni meccséből csak kettőt nyertek meg a manchesteriek.

"Ezek csak számok, tisztában vagyok a játékosaim képességeivel és tudom, hogy elvégzik a feladatukat" - mondta a szakember.

Rio Ferdinandot, a manchesteriek védőjét arról kérdezték, mit szól a szokatlanul késői, moszkvai idő szerint 22.45-ös kezdéshez.

"Nekünk mindegy, mikor kezdődik a meccs, a BL-döntőben hajnali 4-kor ugyanolyan éberek lennénk, mint este 9-kor" - jelentette ki Ferdinand.

A Chelsea háza táján az adott okot a bosszankodásra, hogy a londoniak utolsó edzésén kisebb sérülést szenvedett Ashley Cole. A legfrissebb hírek szerint a futballista vállalni tudja a játékot a Manchester United ellen. Ha mégsem, akkor Wayne Bridge helyettesítheti.

Az angol válogatott balhátvéd a londoniak keddi edzésén az egyérintős játék során ütközött csapattársával, Claude Makelelével, majd a bokájához kapott, és azonnal az orvosi stáb segítségét kérte. Kisebb ápolás után Cole visszatért a pályára, de néhány perc múlva az öltőzőbe vonult.

A londoniak egyébként igencsak bíznak a végső diadalban, az [origo] munkatársa a Stamford Bridge-en tett "túrája" alkalmával több Chelsea-kötődésű helyivel beszélt, akik szerint legalább 50 százalék esélye van a sikerre a gárdának.

Noha mindenki a már most Aranylabda-esélyessé kikiáltott Cristiano Ronaldótól várja a manchesteri gólokat, a stadion egyik munkatársa emlékeztetett: a portugál még sohasem lőtt gólt a fővárosi csapatnak. "Petr Cechnek pedig lehetetlen gólt lőni, ő a világ legjobb kapusa - meglátja, nem kapunk majd gólt, s ez kupadiadalt érhet" - mondta a Chelsea-stadion sokat megélt "túravezetője".

Forrás: Getty Images

Rúg gólt vagy nem rúg gólt?

S hogy mit gondol az izraeli sikeredzőről, Avram Grantról? "Tény, jönnek az eredmények, ám én nem hullajtanék könnyeket, ha távozna. José Mourinhót jobban szerettem, sokkal karakteresebb tréner volt, ami szerintem szintén fontos."

A stadion munkatársa a taktikáról is szót ejtett: "Végre Ballack is formába lendült, s bár sokan attól féltek, Lamparddal nem férnek meg egymás mellett, ám erre én azt mondom: aki tud focizni, az bármikor és bárki mellett tud focizni."