Vágólapra másolva!
A Debrecen gyakorlatilag az első mérkőzésen eldöntötte a Magyar Kupa-döntőt, miután 7-0-ra győzött a tavasszal gyengélkedő, címvédő Budapest Honvéd vendégeként. Ez a különbség két csapat között rekorddöntés a Magyar Kupa fináléjában: idegenben még soha egyetlen csapat sem győzte le ekkora különbséggel a vetélytársát. A sorozat történetének legnagyobb különbségű sikerét a Ferencváros aratta, miután 1933-ban 11-1-re nyert az ősi rivális Újpest ellen. A találkozó után a kispestiek azonnal menesztették Vass László vezetőedzőt, a szezon végéig Borgulya István lesz a Honvéd-kispadon.

Magyar Kupa, döntő, 1. mérkőzés:
Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 0-7 (0-3)
Bozsik-stadion, 2200 néző
v.: Kassai
Honvéd: Tóth I. - Adewunmi, Smiljanic, Filó (Abraham, 46.), Vincze Z. - Dobos, Genito, Pomper, Ivancsics - Hercegfalvi (Berdó, 65.), Bárányos (Diego, 55.).
DVSC-TEVA: Poleksic - Bernáth, Komlósi (Szatmári, 14.), Szűcs I., Takács Z. - Huszák (Dombi, 59.), Kiss Z., Leandro (Bogdanovic, 78.), Czvitkovics - Rudolf, Kouemaha.
gól: Leandro (9.), Rudolf (17.), Czvitkovics (29., 82.), Kouemaha (58., 77., 89., elsőt 11-esből)
piros lap: Adewunmi (58.), Dobos (73.)
sárga lap: Filó (11.), Pomper (68.), illetve Rudolf (28.), Takács Z. (69.)

9. perc: Leandro 23 méteres, kapu bal oldalába tartó szabadrúgását Tóth Iván bevédte (0-1).

17. perc: egy hátul eladott labdára csapott le Leandro, akinek lövését Tóth még lábbal védeni tudta, de a kipattanót a jobb sarokba fejelő Rudolffal szemben már tehetetlen volt (0-2).

29. perc: egy szép szabadrúgás-kombináció után Czvitkovics lőtte ki a jobb alsó sarkot 25 méterről (0-3).

58. perc: Adewunmi utolsó emberként lerántotta Rudolfot, amelyért Kassai a büntetőpontra mutatott, és kiállította a kispestiek légiósát. A megítélt 11-est Kouemaha a bal sarokba rúgta (0-4).

Forrás: MTI

Rudolfék több mint fél tucatszor mattolták Tóth kapust

73. perc: Dobos nyújtott lábbal szándékosan letalpalta Dombit, amiért Kassai játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel neki.

77. perc: Czvitkovics vezette rá a labdát Tóthra, majd a másik oldalon felfutó Kouemahának passzolt, aki laposan az üres kapuba gurított (0-5).

82. perc: Bernáth jobbszélről érkező beadását 11 méterről az üresen álló Czvitkovics a jobb alsó sarokba rúgta (0-6).

89. perc: Dombi estében adott be a jobb oldalról, a rövid saroknál érkező Kouemaha közelről helyezett a kapuba (0-7).

A tavalyi finálé "visszavágójának" első felvonásán hamar kiderült, hogy nem ismétlődnek meg az izgalmak, amikor büntetőpárbajban győztek az ezúttal otthon játszó kispestiek. Az első perctől nyomasztó fölényben futballoztak a hajdúságiak, s tulajdonképpen 30 perc alatt - három gólt szerezve - eldöntötték a párharcot, ráadásul az eredmény még a hazaiakra nézve volt hízelgő.

A második félidő kezdete előtt tovább borzolta a hazai publikumot, hogy mintegy 50 fős csoport szóváltásba keveredett George F. Hemingway kispesti tulajdonossal, majd lökdösődés alakult ki a biztonsági emberekkel és kórusban, trágár módon szidalmazták az üzletembert.

Forrás: MTI

Már csak a kupa hiányzik a kézből

A folytatásra sem változott a játék képe. A vendégek akkor alakítottak ki helyzetet, amikor csak akartak. A két csapat között továbbra is osztálykülönbség volt, ami a tavaszi idényben is látszott, ráadásul a hajrára már kettős emberhátrányba került a lélektelenül játszó piros-fekete együttes. A játék képe alapján kétszámjegyű különbséggel is nyerhetett volna a Debrecen.

Az ötödik hajdúsági gól után - amelyet később még kettő követett - egy hazai szurkoló lelocsolta a páholyban ülő Hemingwayt sörrel...

A Debrecen harmadszor nyer(het)i meg a Magyar Kupát. A párharc tét nélküli visszavágóját jövő szerdán rendezik.