Vágólapra másolva!
Nem hozott gólt a Brazília-Argentína csúcsrangadó a 2010-es labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtező sorozatának hatodik fordulójában. A vendégek közelebb álltak a győzelemhez, többet támadtak, de nem volt szerencséjük: egyszer a felső lécet találták el. A hazai közönség kifütyülte a brazil játékosokat, és "Viszlát, Dunga!" kiáltásokkal a kapitány lemondását követelte.

A tudósítások szerint az első félidőben még a brazilok tűntek valamivel jobbnak, sőt akár a vezetést is megszerezhették volna, Julio Babtista remek próbálkozását azonban Roberto Abbondanzieri nagy bravúrral hárította.

A fordulás után aztán szinte csak az argentin csapat volt a pályán, a Kakát nélkülöző hazaiak elsősorban a középpályán estek szét, így a végén örülhettek az egy pontnak.

A brazil csapat ezzel nem tudott szépíteni eddigi katasztrofálisan gyenge selejtezős szereplésén, s hat mérkőzés után mindössze 9 ponttal szerénykedik a negyedik, még vb-szereplést érő helyen. Ezért nem meglepő, hogy a helyi média és a szurkolók már a vészharangokat kongatják, és - kis túlzással - Dunga fejét követelik.

"A selejtezők nem ma zárultak le. Még 12 forduló van hátra, van időnk javítani" - nyugtatgatott mindenkit a szövetségi kapitány.

Ugyancsak 0-0 született az Ecuador-Kolumbia összecsapáson, míg a listavezető Paraguay meglepetésre kikapott Bolíviában, a hazaiaknak ez volt az első sikerük a selejtezőben.

Eredmények, 6. forduló:
Brazília - Argentína 0-0
Brazília: Julio César - Maicon, Lucio, Juan, Gilberto - Gilberto Silva, Mineiro, Anderson (Diego, 33., Daniel Alves, 78.), Julio Baptista - Robinho, Adriano (Luis Fabiano, 70.).
Argentina: Abbondanzieri - Zanetti, Burdisso, Coloccini, Heinze - Gago, Mascherano, Jonás Gutiérrez, Riquelme (Battaglia, 82.) - Messi (Palacio, 90.), Cruz (Agüero, 67.).

Bolívia - Paraguay 4-2 (2-0)
gól:
Botero (23., 70), Garcia (26.), Martins (76.), illetve Cruz (66.), Valdez (83.)

Ecuador - Kolumbia 0-0

péntek:
Venezuela - Chile 2 ó

Az állás:
1. Paraguay 13 pont/6 mérkőzés
2. Argentína 11/6
3. Kolumbia 10/6
4. Brazília 9/6
5. Uruguay 8/6
6. Venezuela 7/5 (7-7)
7. Chile 7/5 (6-7)
8. Ecuador 5/6
9. Bolívia 4/6
10. Peru 3/6

Dél-Amerikából négy csapat vehet részt automatikusan a világbajnokságon. Az ötödik helyezett a CONCACAF-zóna negyedikjével csap össze a vb-részvételért.