Vágólapra másolva!
A magyar bajnok MTK Budapest a második körben a török Fenerbahcéval találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Az európai szövetség (UEFA) nyoni székhelyén tartott keddi sorsoláson az is kiderült, hogy az MTK idegenben lép először pályára. A párharc első találkozójára július 29-én vagy 30-án, a visszavágóra pedig augusztus 5-én vagy 6-án kerül sor.

A sorsolás semmiképp nevezhető szerencsésnek az MTK számára, hiszen a Fenerbahce az előző szezonban a Bajnokok Ligája negyeddöntőéig menetelt, ahol végül a későbbi döntős Chelsea állította meg, de az első mérkőzésen 2-1-re a londoni sztárcsapatot is legyőzte az isztambuli együttes.

A bajnokságban ezüstérmes Fener az Eb-n elődöntőig jutó török válogatott több játékosát (Volkan, Ügür, Aurelio, Metin, Semih Sentürk, Kazim Kazim) is a soraiban tudja, de ott játszik a brazil világbajnok Roberto Carlos, a szerb Kezman és a ghánai Appiah is. A csapat irányítását a hírek szerint rövidesen az Európa-bajnok spanyolok szövetségi kapitánya, Luis Aragonés veszi át. Az 1907-ben alapított egyesület egyértelműen Törökország egyik meghatározó csapata, története során 17-szer nyert bajnokságot és négyszer Török Kupát.

Garami József, az MTK vezetőedzője szerint a legnehezebb ellenfelet kapták, ugyanakkor úgy véli, pozitívuma is van a sorsolásnak. "Egyrészt világsztárok jönnek Budapestre, másrészt fiatal csapatom 40-50 ezer néző előtt játszhat idegenben, ez nagy tapasztalatszerzési lehetőség. Kíváncsi vagyok, mire lesznek képesek játékosaink."

A budapesti kék-fehérek az 1999/2000-es UEFA-kupában már játszottak a Fenerbahcéval, a Hungária körúton csak 0-0-t értek el, de a törökországi meccsen mégis sikerült kivívni a továbbjutást egy élményszámba menő 2-0-s diadallal, a gólokat Kenesei Krisztián szerezte.