Vágólapra másolva!
Elképesztő tervekkel vág neki a labdarúgó Bajnokok Ligája 2008-2009-es szezonjának San Marino bajnokcsapata, az SS Murata. Massimo Agostini vezetőedző ugyanis már rábírta a világbajnok brazil védőt, Aldairt a visszatérésre, jelenleg pedig azért küzd, hogy a közelmúltban visszavonuló csatárzseni, Romário, illetve a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher is aláírja szerződését.

Veterán játékosokkal erősítené meg csapatát a Massimo Agostini vezette SS Murata labdarúgócsapata. San Marino bajnoka hosszú ideje arról álmodik, hogy sporttörténelmet írjon, s egy kört menjen a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a játékoskerete azonban erre nem alkalmas.

A szakvezetés gondolt merészet és nagyon, s úgy döntött, megpróbálja felfrissíteni az együttest, s fiatal, tehetséges játékosok helyett veterán világsztárokat igazol.

Az első nagy név, akit sikerült meggyőzni, a brazil Aldair Santos do Nascimento - vagy ahogy mindenki ismeri, Aldair - aki 81-szer öltötte magára a selecao mezét. Nyert világbajnokságot (1994), vb-ezüstöt (1998), kétszer Copa Américát (1989, 1997), Konföderációs-kupát (1997), olimpiai bronzérmet (1996), az AS Románál töltött 13 szezon során pedig olasz kupaelsőséget és bajnoki aranyérmet is ünnepelhetett.

A brazil csillag a tavalyi selejtezőben nem sok sikert könyvelhetett el, hiszen csapata kettős vereséggel (1-2, 0-2) búcsúzott a finn Tampere United ellen. Massimo Agostini vezetőedző azonban nem adta fel a nagy álmot, ismét meggyőzte Aldairt a folytatásról, sőt, további nagy tervekkel állt elő.

A menedzser arról álmodik, hogy a brazil világbajnok Romário mellett meg tudja győzni a Forma-1 hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert is a folytatásról.

"Elképesztő lenne, ha ilyen két világnagysággal számolhatnék" - vallotta be hihetetlennek tűnő álmát Agostini a svéd Aftonbladet című napilapnak.. "Romário és Schumacher nemcsak csapatom, de egész San Marino számára csodát jelentene. Megpróbáljuk megszerezni őket, de tisztában vagyunk a nehézségekkel."

A szakember abban bízik, hogy Aldair - aki jó baráti viszont ápol Romárióval - meg tudja győzni a 42 évesen is életveszélyes csatárt a folytatásról.

Keményebb dió lesz Michael Schumacher, aki viszont a mai napig igazolt játékos, s amikor csak teheti, pályára lép a svájci FC Echichens harmadosztályú együttesében.

Az SS Murata június 16-án és 23-án a svéd IFK Göteborg ellen lép pályára, ha továbbjut, akkor a BL-selejtező második körében a svájci Basel lesz az ellenfele.

Societa Sportiva Murata
Alapítva: 1966
Székhely: San Marino
Elnök: Libero Casadei
Edző: Massimo Agostini
Legnagyobb sikerek: háromszoros bajnok (2006, 2007, 2008), háromszoros kupagyőztes (1997, 2007, 2008)

A csapat tavalyi kerete:
kapusok:
Daniele Donati, Cristiano Scalabrelli, Umberto Stefanelli
védők: Mattia Fretta, Nicola Raschi, Pasquale D'Orsi, Giulio Molinari, Aldair, Raffaele Carlini, Luca Albani, Fabio Vitaioli, Daniele Bacciocchi, Stefano Conti, Emanuel Celli
középpályások: Bryan Gasperoni, Fabio Bollini, Federico Donati, Alex Gasperoni, Michele Rastelli, Matteo Carattoni, Michele Muratori, Roberto Teodorani, Carlo Valentini, Fabio Vannoni
csatárok: Manuel Marani, Cristian Protti, Nicola Albani, Oscar Bianchi, Mohammed Zaboul