Vágólapra másolva!
Viszonylag eseménytelenül zajlik az élet a nemzetközi labdarúgásban, legalábbis ami a mérkőzéseket illeti: az UEFA-Intertotó-kupa mellett még néhány skandináv, illetve keleti országban zajlik a pontvadászat, illetve már az osztrák bajnokság is megkezdődött. Nem csoda, hogy álomcsapatunk tagjai is ezekből a sorozatokból kerültek ki, egyetlen afrikai kivétellel.

Kapus:

Jurij Zsevnov (fehérorosz, FK Moszkva): Az orosz pontvadászat leggyengébbnek tartott moszkvai együttese két mérkőzést is játszott a múlt héten, és mind a Szaturn Ramenszkoje, mind a Terek Groznij ellen gól nélküli döntetlent ért el. Ehhez persze kellett a fehérorosz portás, Zsevnov is, aki lehúzta a rolót.

Hátvédek:

Mamadou Alimou Diallo (guineai, Sivasspor): A török kiscsapat továbbra is remekel az UEFA-Intertotó-kupában, és ott van a harmadik körben, köszönhetően az FK Grbalj elleni hazai győzelemnek. A mindent eldöntő gólt az együttes guineai válogatott hátvédje, Diallo szerezte.

Elnur Allahverdijev (azeri, Nyeftcsi Baki): Az UEFA-Intertotó-kupa második körének legnagyobb meglepetését a baki együttes okozta a belga Germinal Beerschot kiverésével. Az azeri visszavágón a Nyeftcsi 1-0-ra nyert, és a továbbjutást érő találatot a válogatott középhátvéd, Allahverdijev érte el.

Junesz Sibani (líbiai, Al-Ittihad): A második számú afrikai klubkupának számító Konföderációs-kupában már a legjobb nyolc közé kerülés a tét, és a líbiai együttesnek az első meccsen sikerült előnyt szereznie a visszavágóra az esélyesebbnek tartott ghánai Asante Kotoko ellen. Ez a középhátvéd Shibaninak volt köszönhető, aki a hajrában egy szöglet után győztes gólt fejelt.

Mathias Floren (svéd, IF Elfsborg): A tavaly a BL selejtezőjében a DVSC-t búcsúztatott svéd klub idén az UEFA-Intertotó-kupában szerepel, és be is jutott a harmadik körbe. Ehhez skót Hibernian FC-t kellett kivernie, és a hazai visszavágón a skandinávok 2-0-ra nyertek - köszönhetően a balhátvéd Floren góljának is.

Középpályások:

Zeljko Ljubenovic (szerb, Tavrija Szimferopol): Az ukrán együttes is ott van az Intertotó-kupa harmadik fordulójában, aminek érdekében a moldáv FC Tiraspolt kellett legyőznie. A gól nélküli első meccs után a hazai visszavágón ez sikerült is jött, amihez az alaphangot Ljubenovic adta meg - a szerb középpályás már a tizedik percben betalált.

Igor Szemsov (orosz, Dinamo Moszkva): Az orosz pontvadászatban két moszkvai derbire is sor került a hét végén. A Dinamo a Lokomotiv ellen lépett pályára, és 4-2-es győzelmének egyik kulcsa az Európa-bajnokságon is szerepelt középpályás, Szemsov volt, aki pazar teljesítményére góllal tette fel a koronát.

Forrás: Getty Images

Konsztantyin Zirjanov (orosz, Zenit Szankt-Petyerszburg): A szentpéterváriak felemás hetet zártak, hiszen a Szpartak Nalcsik ellen otthon kaptak ki 4-3-ra, azonban a hét végén az FK Himki ellen idegenben nyertek 4-1 arányban. Az Eb-n is látott focisták közül elsősorban Zirjanov villogott, ő mindkét találkozón betalált.

Hamad Ganayem (izraeli, Bnei Sakhnin FC): A szentföldi együttes már az első, idegenbeli meccset is megnyerte a macedón Renova Csepcsiszte ellen, de azért a visszavágóra is odafigyelt, és azon is győzött, még ha csak 1-0-ra is. Igaz, a találat rendkívül látványosra sikeredett, hiszen Ganayem a tizenhatoson kívülről, kapásból bombázott a kapuba.

Csatárok:

Marc Janko (osztrák, Red Bull Salzburg): A sógorok szokás szerint a legfrissebbek voltak a bajnoki rajttal Európában, és a múlt héten már két fordulót is lebonyolítottak a pontvadászatban. A salzburgiak támadója remekül rajtolt, hiszen előbb mesterhármast rúgott az SV Mattersburg ellen, majd az SK Rapid Wien elleni rangadón is duplázott.

Forrás: Getty Images

Vágner Love (brazil, CSZKA Moszkva): Az orosz bajnokság másik fővárosi rangadóján is hat gól született, de még egyenlőtlenebb felosztásban. A CSZKA idegenben verte 5-1-re a Szpartakot, és a gólzáporos diadal főhőse a csapat brazil támadója volt, aki mesterhármast vágott, és ellenállhatatlanul futballozott.

www.infosport-focivilag.hu