Vágólapra másolva!
Térdműtétje után körülbelül három hónapig nem léphet pályára Cristiano Ronaldo, a Manchester United portugál szélsője. A Real Madridba vágyódó játékos immár korántsem számít közönségkedvencnek az Old Traffordon, a Vörös Ördögök szurkolói a minap távozásra szolították fel a magát korábban rabszolgának nevező Aranylaba-várományost.

"Mindent elkövetek, hogy Ronaldo a lehető leghamarabb pályára lépjen" - nyilatkozta Antonio Gaspar, a portugál labdarúgó-válogatott fizikoterapeutája, aki szerint azonban a támadó így sem térhet vissza októbernél hamarabb. Ronaldót múlt héten operálták meg Amszterdamban, akkor azt mondta, hogy elkerülhetetlen volt a térdműtét, de a sérülést nem az Eb-n, hanem egy tavalyi angol bajnokin szedte össze.

Gaspar elmondása szerint a következő két-három hétben a klasszis egy portugál klinikán végzi a rehabilitációt, majd augusztus elejétől már a Manchester United orvosainak útmutatásai alapján kell folytatnia a gyógytornát. "A műtét remekül sikerült. Cristiano jól viselte a beavatkozást és optimistán tekint a jövőbe. A gyógyulási folyamat hosszabb időt vesz igénybe, ezért csapata egy ideig nem számolhat vele" - nyilatkozta a doktor.

A Vörös Ördögök hívei ugyanakkor már nem várják annyira korábbi kedvencük visszatérését, a csapat szombati edzőmeccsén egy transzparenst feszítettek ki "Ronaldo slave out!" (Ronaldo rabszolga takarodj!) felirattal. A játékos a múlt héten nevezte magát rabszolgának egy nyilatkozatában, amiért jelen állás szerint Manchesterben kell megkezdenie a következő szezont, noha ő a Real Madridban szeretne futballozni.

"Én vagyok a rabszolga! Nekem szeptemberig minden szabadnapomon dolgoznom kell, hogy ki tudjam fizetni a moszkvai BL-döntő költségét, mert csak kölcsönből tudtam fedezni az utazást" - idézte a Daily Mail az egyik dühös MU-szurkolót.