Vágólapra másolva!
Szombaton délután másodszor lépett pályára az FC Liverpool labdarúgócsapatának első együttesében Németh Krisztián, aki egy gólt érő lövéssel és egy 11-es kiharcolásával tűnt ki a Glasgow Rangers otthonában 4-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen.

Barátságos mérkőzés:
Glasgow Rangers (skót) - FC Liverpool (angol) 0-4 (0-1)
Glasgow, Ibrox-stadion
50 223 néző
Liverpool: Cavalieri - Dossena, Carragher, Skrtel, Arbeloa, Benayoun, Gerrard, Plessis, Kuyt, Torres, Keane (Németh, 59.). További cserék: Hyypiä, Insua, Ngog, Alonso, Agger, Reina, Darby, Pennant, Spearing.
Glasgow Rangers: McGregor - Papac, Weir, Broadfoot, Whittaker, Lafferty, Hemdani, Thomson, McCulloch, Novo, Miller. Cserék: Boyd, Adam, Dailly, Velicka, Bougherra, Furman, Alexander, Webster, Darcheville.
gól: Torres (23.), Ngog (56.), Benayoun (60.), Xabi Alonso (70., 11-esből)

Az U19-es válogatott magyar csatár - a Vörösök hivatalos honlapja szerint - az 59. percben, 2-0-s liverpooli vezetésnél állt be az új szerzemény Robbie Keane helyére, és első labdaérintésével tulajdonképpen gólt készített elő.

Kapura lövését az UEFA-kupa-döntős skót Rangers kapusa, McGregor még kivédte, a kipattanónál azonban már tehetetlen volt, amikor is az - AS Romával kacérkodó - izraeli Benayoun belőtte a harmadik 'Pool-gólt.

A negyedik találat előtt, a 70. percben Németh büntetőt harcolt ki, a 11-est az Európa-bajnok Xabi Alonso váltotta gólra.

A tudósítások szerint a magyar támadó remekül játszott, egy helyen azt írták róla, "látszott, hogy erős és magabiztos". "Megérdemelte volna, hogy a neve felkerüljön a gólszerzők közé" - kommentálta a meccset élőben megtekintő egyik Liverpool-szurkoló.

A magyar légiós szerdán, a Villarreal elleni találkozón mutatkozott be az angol sztárgárda első csapatában, akkor 27 percet töltött a pályán. Íme a 0-0-ra végződött meccs összefoglalója!

http://www.youtube.com/v/epaXgVID7YE&hl=en&fs=1


Pénteken a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman véleményezte az egykori MTK-futballista angliai helyzetét: "Németh Krisztiánt fantasztikus tehetségnek tartom. Úgy gondolom azonban, hogy a Liverpool tartalékcsapatában nem tud megfelelően fejlődni. Neki minden héten első osztályú bajnokikon kellene szerepelnie. Természetesen az nem baj, ha egy, legfeljebb két szezont a tartalékok között tölt, de hosszabb távon ez nem szolgálja az érdekét."

A holland tréner úgy véli, nem teremhet sok babér Németh számára az angol együttesnél. "Liverpoolban nem hiszem, hogy Torres, Keane, Voronyin, Kuyt mellett komoly esélye lenne bekerülni a felnőttcsapatba. Ha beverekszi magát az első keretbe, az fantasztikus siker lenne, de számomra valószínűbbnek tűnik, hogy kölcsönadják egy másik együttesnek, vagy ami rosszabb, marad a tartalékoknál."

Angol lapértesülés szerint a Leeds United szívesen szerződtetné a magyar tehetséget, ám más szigetországi együttesek is érdeklődnek iránta.