Vágólapra másolva!
Sir Bobby Robson nem folytatja a rákkal vívott küzdelmeit, jelentette be csütörtökön a brit sajtónak. Robson 1991 óta harcolt a betegséggel, közben a folyamatos operációk mellett sikeresen edzősködött.

Az egykori Fulham-klasszis tüdejében tavaly rosszindulatú daganatot fedeztek fel, ezzel kezdődött a műtétek ötödik sorozata. Robson kijelentette: 75 évesen ez lesz az utolsó harca a kórral.

Ugyanakkor a Newcastle korábbi trénere leszögezte: nem engedi, hogy a betegség tönkretegye utolsó napjait. "Elfogadtam, amit mondtak nekem és a lehető legjobban kihasználom a maradék időmet. Szerencsés vagyok, mert ilyen sokáig túléltem. Köszönöm az orvosoknak, az elkötelezettségüknek."

Getty Images

Robsonról mindennnél többet mond, hogy már életében életnagyságú szobrot kapott Ipswichben

"Az állapotom nem változott az utolsó kemoterápiás kezelések óta. Megállították a tüdőmben lévő daganat növekedését, hamarosan pedig újabb kivizsgálásra megyek" - nyilatkozta Robson a Sunnak.

"Meghalok, inkább előbb, mint utóbb. De egyszer mindenki így jár és én élveztem minden percet. Még csak nem is gondolok rá, a mai gondom is egy sima gégegyulladás volt" - árulta el a Sir.

Robson nagylelkűsége mit sem változott az elmúlt időkben, szerdán félmillió fontot adományozott a tyneside-i rákkutató központnak.

"Nem fogok otthon ülni és azon spekulálni, hogy mi történhet meg mi nem. Mindig is nehéznek találtam elutasítani a jó ügyeket és az ismerőseim meghívásait. A családom és a közeli barátaim mindig azt mondták, sokkal gyakrabban kellene nemet mondanom, ez most is így van" - mondta Robson.