Vágólapra másolva!
Hosszan tartó súlyos betegséget követően 56 éves korában elhunyt Garamvölgyi Lajos, a Debrecen lebdarúgócsapatának egykori sikeredzője.

Garamvölgyi Lajos a Fejér megyei Alapon született, 1976-ban tagja volt az NB I-ben ezüstérmes Videoton csapatának.

1979-ben került Debrecenbe, és először a DVSC-ben, majd a Debreceni Kinizsiben játszott: a védelem biztos pontjának számított. Játékával, sportszerű magatartásával hamar elnyerte a szurkolók szimpátiáját, de neve mégis edzőként vált igazán ismertté, 1988 óta látott el - kisebb megszakításokkal - edzői feladatokat.

A másodosztályú Kinizsiben kezdte, 1990-ben a DMTE, majd egy évre rá a Kabai Cukor FC trénere lett. A kabaiakkal elért sikerei okán hívták dolgozni Debrecenbe, az akkor már DVSC néven szereplő, az élvonalba törekvő gárdához. A bajnokság félidejében vette át a csapat irányítását Ebedli Ferenctől, és a javarészben fiatal debreceni játékosokkal megnyerték a küzdelemsorozatot, és feljutottak az NB I-be.

A klub történetében először, 1995-ben a dobogóra is sikerült felkapaszkodni. A bronzérmes labdarúgók közül 1996-ban öten az atlantai olimpiára is eljutottak. 1999-ben újra történelmet írt az együttes a Magyar Kupa megnyerésével.

Dolgozott a Zalaegerszeg és a Békéscsaba élvonalbeli labdarúgócsapatánál is. Debrecenhez való kötődése példaértékű volt, ezért 2004-ben a város önkormányzatának képviselő-testülete Hajós Alfréd-díjjal tüntette ki.

Forrás: dvsc.hu