Társoldalunk:

Szépségverseny Torghelle-ollózással, pekingi aranylövéssel, brazil kapusgóllal

2008.09.01. 21:17

A pekingi olimpia egy 16 méterről a hálóba nyesett argentin góllal ért véget, az európai futballszezon pedig Torghelle Sándor ollózásával, Juhász Roland szép fejesével, Mario Barca-keserítő bombájával, illetőleg Valiani Milan-alázó távolijával kezdődött (vagy éppen folytatódott). Persze Dél-Amerikában sem pihennek a csapatok, a brazil másodosztályban például Eduardo Martini egészpályás kapusgóllal hívta fel magára a figyelmet. Szezonnyitó top hatos gólszépségverseny-kínálatunk nagyon erősnek tűnik, ám olvasóink szavazataikkal segíthetnek eldönteni, melyik volt a leglátványosabb gól!

A brazil másodosztályú Avai-Paraná meccsen történt: a hazaiak kapusa, Eduardo Martini senkit nem tudott játékba hozni csapattársai közül, ezért fogta magát, kirúgta a labdát, amely csak szállt, szállt és szállt, majd mindenkit megtréfálva az ellenfél kapujában kötött ki.


Az Anderlecht 4-0-ra legyőzte a Kortrijket a belga bajnokságban, s a hazaiak második gólját Juhász Roland szerezte egy pazar fejesből (a videón 00:39-nél látható).


Spanyolországban a Numancia nagy pofont adott a Barcelonának: a 13. percben Mario érdekes labdakezelés után nagyon bevágta a léc alá, a vendéglátók ezzel 1-0-ra legyőzték a Guardiola-csapatot.


Az AC Milan sem örülhetett túlságosan a Serie A-ban, mert bár a friss szerzemény Ronaldinho remekelt piros-fekete mezben, mégis a Bologna nyert 2-1-re. Francesco Valiani 78. percben szerzett vendégsikert érő gólja parádés volt, távolról szépen lőtt a jobb pipába.


Torghelle Sándor
formába lendült a Bundesliga II-ben szereplő Augsburg csapatában: az Ahlen ellen remekbe szabott ollózós gólt szerzett (a sarokpassz szintén szépségdíjas), tán ennek is köszönheti, hogy a Dánia elleni Eb-selejtezőn rá is számít Erwin Koeman szövetségi kapitány.


Zárásképp egy nyolc nappal ezelőtt esett gól: a pekingi olimpia vasárnapi döntőjében Argentína Angel Di Maria szépséges emelésével hódította el az aranyérmet Nigériával szemben a Madárfészek 92 ezres közönsége előtt (0:57-nél látható).

(Ha szép gólt lát szeptember 1. és 8. között, ne habozzon: küldje el a video linkjét szerkesztőségünknek! A leglátványosabbak bekerülhetnek jövő heti versenyünkbe.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK