Vágólapra másolva!
Lábsérülés miatt kihagyja a magyarok elleni, szerdai világbajnoki selejtezőt Tobias Linderoth, a svéd labdarúgó-válogatott középpályása.

A játékos az albánokkal szembeni, szombati mérkőzésen sérült meg, le is kellett cserélni.

A kapus Andreas Isaksson sem teljesen egészséges, neki az ujja fáj, de szinte bizonyos, hogy ő véd majd a magyarok ellen. A magyarok és svédek is 0-0-val kezdték a sorozatot. Erwin Koeman együttese a dánokkal játszott döntetlent.

* * *

A politikuma miatt külön is nagy érdeklődésre számot tartó világbajnoki selejtező-mérkőzésen az Egyesült Államok válogatottja vendégként 1-0-ra nyert Kuba nemzeti együttese ellen Havannában.

A futballtérképen CONCACAF-zónaként jegyzett közép-amerikai és karibi térség A jelű csoportjának második fordulós meccse alacsony színvonalú játékot hozott, amelyben az amerikaiak kihasználva a hazai védelem megingását Clint Dempsey révén a 40. percben egy alkalommal be tudták venni a kubaiak kapuját, ami elegendőnek bizonyult a győzelemhez.

A 2010-es vb-re kvalifikáló sorozat havannai mérkőzésére, amelyet a Pedro Marrero-stadionban játszottak, 15 ezren voltak kíváncsiak. Az Egyesült Államok és a karibi szigetország között évtizedek óta ellenséges a viszony, amerikai csapat 61 után szerepelt ismét a kubai fővárosban.