Vágólapra másolva!
A hét végén mindegyik kontinensen világbajnoki selejtezőkre került sor, így aztán álomcsapatunk is kizárólag a kvalifikációs sorozatban pályára lépett labdarúgókból került ki. A középpontban természetesen az európai meccsek álltak, de akad futballista Dél-Amerikából és a CONCACAF-zónából is.

Kapus:

Kamran Agajev (Azerbajdzsán): Az azeri válogatott közel állt ahhoz, hogy pontot szerezzen Walesben, és ez elsősorban kapusának volt köszönhető. Agajev ugyanis több bravúros védést is bemutatott, még Jason Koumas tizenegyesét is hárította, de a hajrában végül nem tudta megakadályozni a walesi győzelmet.

Hátvédek:

Carlos Gallardo (Guatemala): A közép-amerikai vb-selejtezők közül a legnagyobb izgalmat alighanem Trinidad és Tobagón élték át, ahol a hazai együttes a hajrában hiába szerzett vezetést, a vendégek a hosszabbítás perceiben egyenlítettek. A nagyon fontos találatot a csapat védője, Gallardo szerezte, aki egy szabadrúgást sarokkal juttatott a hálóba.

Marius Stankevicius (Litvánia): A hét végi világbajnoki selejtezők legnagyobb meglepetését a litvánok okozták azzal, hogy idegenben nyertek 3-0-ra az Eb-résztvevő Románia ellen. A balti állam válogatottja sokkal jobban futballozott ellenfelénél, amelynek helyzete sem nagyon akadt, a hátvéd Stankevicius pedig bombagóllal tette fel a koronát teljesítményére.

Martin Skrtel (Szlovákia): Északi szomszédunk hazai pályán fogadta az ír válogatottat, és be is gyűjtötte a három pontot. A csapat középhátvédje, Skrtel egyrészt remekül semlegesítette liverpooli klubtársát, Robbie Keane-t, ráadásul ő fejelte a szlovák csapat első gólját egy szögletet követően.

Vaszilisz Toroszidisz (Görögország): A görögök a nyári Európa-bajnokságon ugyan leszerepeltek, de a vb-selejtezőket magabiztos győzelemmel kezdték, igaz, "csak" Luxemburg ellen. Az alaphangot a balhátvéd Toroszidisz adta meg, amikor az első félidőben a hálóba fejelte Angelosz Hariszteasz beadását.

Forrás: AFP

Joe Cole duplázott Andorra ellen

Középpályások:

Andreas Ivanschitz (Ausztria): Az osztrákok háza táján semmi jel nem mutatott arra, hogy képesek lesznek nyerni a franciák elleni selejtezőn, de az osztrák csapat óriási szenzációt okozva begyűjtötte a három pontot. Ehhez persze némi szerencse is kellett, de Ivanschitz pontrúgásaival a gallok nem tudtak mit kezdeni: a csapatkapitány két szabadrúgását követően is gól született, majd maga értékesített egy tizenegyest.

Ramón Núnez (Honduras): A CONCACAF-zónában is folytatódtak a vb-selejtezők, és a hét végi mérkőzéseken a vendégcsapatoknak nem sok babér termett. Honduras viszont nyerni tudott Kanadában, köszönhetően a fiatal középpályásnak, Núneznek, aki csapat mindkét találatát szerezte.

Sebastián Eguren (Uruguay): Az uruguayi válogatott a legutóbbi világbajnokságról lemaradt, a jelenlegi selejtezősorozatban azonban nem áll rosszul. A hét végi, Kolumbia elleni idegenbeli győzelem mindenképpen nagy fegyvertény volt; a három pontot érő gólt pedig a védekező középpályás Eguren szerezte.

Joe Cole (Anglia): Fabio Capello első tétmérkőzése az angol válogatott kispadján nem a legjobban sikerült, hiszen a háromoroszlánosok a vártnál nehezebben tudtak nyerni Andorra ellen. A nyerő embernek Joe Cole bizonyult, akit az olasz mester a szünetben küldött be, és a Chelsea FC középpályása kétszer is betalált.

Csatárok:

Wesley Sonck (Belgium): A belga válogatott az utóbbi időben nem remekelt a különböző selejtezőkön, így aztán az Észtország elleni 3-2-es győzelmet is alaposan megbecsülik arrafelé. A meccs hőse a hazaiak csatára, Sonck volt, aki kétszer is bevette a balti állam kapuját.

Antonio di Natale (Olaszország): A squadra azzurra alaposan megizzadt Cipruson, de végül csak begyűjtötte a három pontot a szigetországiak ellen. A bombaformában lévő Di Natale egyike volt azon kevés focistának, akire nem lehetett panasz, hiszen az Udinese támadója lendületesen futballozott, és nem mellékesen két gólt is szerzett.

www.infosport-focivilag.hu