Vágólapra másolva!
Carlos Queiroz, a magyarokkal egy világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bízik abban, hogy csapata szerdán három pontot szerez a dánok elleni mérkőzésen.

A Manchester United korábbi másodedzője - akinek ez lesz az első komoly megmérettetése júliusi kinevezése óta - eddig kétszer vezette győzelemre válogatottját, igaz, nem túl erős ellenfelekkel szemben.

"Magabiztosak vagyunk, úgy vélem, besöpörjük a három pontot" - nyilatkozta Queiroz.

A Feröer-szigetek elleni barátságos meccsen elért 5-0-val mutatkozott be, majd az első vb-selejtezőn tanítványai Máltát verték 4-0-ra.

Bár a legutóbbi kilenc Dánia elleni összecsapásukból hétszer győztes portugálok továbbra is nélkülözik a sérült Cristiano Ronaldót, a cél változatlan: három pontot szerezni a Jose Alvalade-stadionban.

"El kell fogadnunk, hogy mi vagyunk az esélyesek. Számunkra az a fontos, hogy saját magunknak bizonyítsuk, mennyire jó a csapatunk. Szeretnénk irányítani a játékot, noha várhatóan kevesebbet birtokoljuk majd a labdát, mint Málta ellen" - mondta Deco, az angol Chelsea középpályása.

Thomas Sorensen dán kapus visszafogottan latolgatta az esélyeket: "A magyarországi döntetlen nem sokat segített rajtunk, de optimistának kell maradnunk és hinnünk kell benne, hogy a következő mérkőzésen jobban teljesítünk majd. A probléma csupán az, hogy a második selejtezőt Portugáliával játsszuk."