Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) a nemzetközi szövetséghez (FIFA) fordult, miután szerdán a Horvátország elleni világbajnoki selejtezőn a zágrábi szurkolók rasszista bekiabálásokkal sértegették Emile Heskeyt.

A vendégek csatára a második félidőben szabálytalanságot követett el Niko Kovac ellen, amiért a játékvezető sárga lappal büntette, ám a horvát rajongóknak ez nem volt elég, és majomhuhogással hergelték a tettest. "Elfogadhatatlan ez a magatartás, bármilyen nemzetiségű játékosról is legyen szó, ezért kérjük a FIFA-t, hogy vizsgálja ki az ügyet. Igyekszünk mindent megtenni, hogy kiirtsuk a fajgyűlöletet a futballpályákról" - jelentette be az FA.

A horvát szövetséget az idén egyszer már megbüntették 20 ezer svájci frankra, miután júniusban a törökök elleni Európa-bajnoki mérkőzésen a szurkolóik rasszista rigmusokkal sértegették az ellenfél játékosait.

A szerdai mérkőzés előtt és után is történtek összecsapások a két szurkolótábor között, a rendőrség 83 embert őrizetbe vett. Az incidensekben 17-en sebesültek meg, közülük hárman - két horvát és egy angol drukker - súlyos sérüléseket szenvedett.