Vágólapra másolva!
A Premier League 5. fordulójában az Aston Villa 2-1-re győzött a West Bromwich Albion vendégeként, ezzel megerősítette helyét a közvetlen élmezőnyben.

Birminghami derbivel kezdődött a Premier League 5. fordulójának második játéknapja, és mivel a Birmingham City az elmúlt szezon végén elbúcsúzott a legmagasabb osztálytól, ez nem jelenthetett mást, mint West Bromwich Albion-Aston Villa összecsapást.

A felek ezúttal a Hawthornsban csaptak össze, ahol a WBA egy esetleges győzelemmel befoghatta volna a városi riválist, míg a csütörtöki UEFA-kupa-meccsen 0-1-ről fordító Aston Villa a három pont begyűjtésével szorosan tapadhatott volna közvetlen élmezőnyre.

Összeszedettebben kezdett a West Brom, de hiába volt az enyhe mezőnyfölény, igazán komoly gólhelyzetig nem jutott Tony Mowbray csapata. A Villa szervezetten védekezett, a hatalmas iram pedig a nem túl eseménydús játék ellenére kifejezetten élvezetessé tette a meccset.

A 27. percben aztán borult minden, és egy bal oldali szabadrúgást követően Carew tanítani való mozdulattal a jobb kapufa segítségével bólintott a hazai kapuba. A váratlan gól - már amennyire váratlan lehet az, hogy a Villa az ellenfél térfelének közepétől minden egyes szabadrúgással a norvég óriás fejét keresi - érezhetően megfogta a WBA-t, mondhattuk volna, ha érzékelhető különbség telt volna el az első és a második vendégtalálat között. Nem telt...

Alig egy percen a belül az gólnál is diszkréten nézelődő Barnett lábáról perdült le a labda, Angbonlahor lecsapott rá, majd Carson mellett kilőtte a jobb alsó sarkot.

A Villa padlóra küldhette volna ellenfelét, azonban Friedel éppen Morrison elé paskolt egy nem túl erős Greening-lövést (az amerikai kapust is ritkán látni ilyet hibázni), a jókor érkező középpályás padig a kapuba tuszkolta a hazaiak szépítő gólját.

A második félidőben látványosan akart a WBA, ennek ellenére nem sikerült komoly helyzetet kialakítania, a másik oldalon viszont Carew előbb lábbal, majd fejjel is eltalálta a jobb kapufát, újabb gólt azonban neki sem sikerült szereznie.

A vége igazságos Villa-siker, mellyel O'Nealék mennek az élen a nagyokkal, míg az újonc West Brom öt meccsen szerzett négy pontjával egyelőre marad a mezőny második felében, a kiesőzóna közelében.

Premier League, 5. forduló:
West Bromwich Albion - Aston Villa 1-2 (1-2)
gól:
Morrison (33.), illetve Carew (27.), Agbonlahor (28.)