Vágólapra másolva!
Az Olympique Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas mindig is híres volt arról, hogy a játékospiacon elsőrangú üzleteket kötött, és rendre csillagászati összegekért vált meg a klub legjobbjaitól. Az OL az elmúlt években olyan sztárokat adott el, mint Michael Essien (38 millió euró), Mahamadou Diarra (26 millió), Florent Malouda (21 millió) vagy Eric Abidal (15 millió), azonban Aulas a minap kijelentette, hogy az új csillagtól, Karim Benzemától 100 millió euró alatt nem hajlandó megválni - márpedig ez új világcsúcsot jelentene!

A lyoniak saját nevelésű támadója, Karim Benzema még csak 20 esztendős, de máris a Ligue 1 egyik legnagyobb sztárjának számít.

Az algériai származású csatár a legutóbbi idényben 21 találattal gólkirályi címet szerzett Franciaországban, az év játékosának is megválasztották, és manapság már a francia válogatottból is kihagyhatatlannak számít.

Nem csoda, hogy a focistát a nyáron több sztárklubbal (elsősorban az FC Barcelonával) is kapcsolatba hozták, azonban Benzema még márciusban meghosszabbította kontraktusát, és a szerződés 2013-ig köti a klubhoz - nem mellékesen pedig ezzel a Ligue 1 legjobban fizetett futballistája lett.

És mint a minap kiderült, a szerződésben egy kivásárlási záradék is szerepel, amelynek értelmében a Benzemát megvenni szándékozó egyesületnek 100 millió eurót kell fizetnie.

További átigazolási hírek
Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea megszerezte Mineirót, a brazil válogatott labdarúgóját. A 33 éves középpályás ingyen érkezik a londoni együtteshez, mivel szerződése nyáron lejárt a német Hertha BSC-nél.

"Rendkívül harcos játékosról van szó, a drukkereknek azt üzenem, hogy egy Makeleléhez hasonló futballistával erősödtünk" - idézte az MTI Luis Felipe Scolari vezetőedzőt, akinek jól jött Mineiro szerződtetése, a ghánai Michael Essien ugyanis térdsérülés miatt hat hónapra kidőlt a sorból.

A Zenit Szankt-Petyerszburg középpályását, Andrej Arsavint a Tottenham Hotspur továbbra is szeretné megszerezni. A Juventus FC-t a Bayern München középpályásával, Bastian Schweinsteigerrel hozták kapcsolatba.

A spanyol Marca szerint a Manchester City legújabb kiszemeltje az Atlético Madrid argentin csatára, Sergio Agüero. Az AS Saint-Etienne guineai támadója, Pascal Feindouno megegyezett a katari Al-Szaaddal, de a két egyesület még nem tudott megállapodni egymással.