Vágólapra másolva!
Menesztették Vágó Attilát, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A felmentett tréner feladatait megbízott edzőként Benczés Miklós látja el. Baranyi Sándor, a klub tulajdonosa csütörtökön azt is közölte, hogy a cégét és személyét ért folyamatos támadás miatt átgondolja további diósgyőri szerepvállalását.

A Soproni Ligában érdekelt együttes szombaton 6-0-s vereséget szenvedett a Győr otthonában, és a 8. fordulót követően a 14. helyen áll nyolc ponttal. A vezetőedző a kudarcot követően ultimátumot kapott a tulajdonostól, eszerint csapatának az őszi szezonból hátralévő hét bajnoki mérkőzésen 12 pontot kellett volna szereznie. "Nem edzőváltásban gondolkodom, hanem célokban" - mondta hétfőn a klubtuladonos Baranyi Sándor, három nap alatt azonban megváltozott a véleménye. Ennek fő oka minden bizonnyal az lehetett, hogy a gárda szerdán a Magyar Kupában kikapott az NB II-es Makó otthonában, így nem jutott a 16 közé.

A DVTK közleményben jelezte: "az MK-vereség a csapatot körülvevő körülményeknek is tulajdonítható. A Diósgyőr FC Kft. tulajdonosát és vezetőit egy ideje méltánytalan támadások érik. A DVTK életében tevékenykedők elkötelezettek a labdarúgás iránt, de nem kockáztathatják sem a személyük, sem a családjuk biztonságát. Ezért a tulajdonos mérlegre teszi a további miskolci szerepvállalását."

Vágó Attila tavaly október eleseje óta volt a Diósgyőr vezetőedzője. Irányításával a csapat - a bajnoki és kupamérkőzéseket egyaránt figyelembe véve - 13-szor győzött, 12-szer játszott döntetlent, és 20-szor kapott ki.

"Tiszteletben tartom a tulajdonos döntését, jogában állt ezt bármikor meghozni. Harag nincs bennem amiatt, hogy elküldött, a lelkiismeretem tiszta" - nyilatkozta a Borsod Online-nak a távozó edző, aki szerint Baranyi az ügyvezető igazgatónak, Dlusztus Imrénék is megköszönte a munkát, a tulajdonos azonban ezt cáfolta.