Vágólapra másolva!
Kétéves börtönbüntetést kért az illetékes spanyol ügyészség Oleguer Presasra, az FC Barcelona volt futballistájára, aki jelenleg a holland Ajax játékosa - írta pénteken a Marca.

A legkelendőbb madridi sportnapilap internetes oldalán közzétett írás szerint Oleguerrel szemben az a vád, hogy - még 2003 szeptemberében - a Barcelonához közeli Sabadellben résztvett olyan vandál szurkolói akciókban, amelyek következtében rendőrök is megsebesültek.

A futballista, aki az elmúlt szezonig játszott a Barcában, a vádirat szerint kővel dobott meg egy hatósági embert, akinek a könyöke megsérült. Tettéért - bizonyítottság esetén - akár két évre is lecsukhatják, és az orvosi kezelések 450 eurós költségének kifizetésésre kötelezhetik.

Forrás: AFP

Oleguer (jobbra) nem biztos, hogy ilyen mosolygós lesz az ítélethirdetés után

Az ügyészség vele együtt összesen 11 embert vádol törvénysértő cselekedetek elkövetésével, így azzal, hogy kövekkel, üvegekkel, szemeteskukákkal felfegyverkezve több ízben összecsaptak a sabadelli rendfenntartó erőkkel.

Oleguer korábban is témát adott már sajtónak politikai beállítottsága miatt, mivel többször is kijelentette, hogy szimpatizál a katalán nacionalistákkal, és egy ízben kiállt a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet egy börtönben éhségsztrájkoló tagja mellett.

Oleguer nyáron távozott a Barcelonától, és 2011 nyaráig szóló szerződést kötött az Ajaxszal, ahol fontos tagja lett a védelemnek. Jelenleg azonban combsérüléssel bajlódik, így a hétvégi, Vitesse elleni bajnokin sem számíthat rá Marco Van Basten, az amszterdamiak trénere.