Vágólapra másolva!
Az FC Barcelonánál rendkívül büszkék arra, hogy a csapatban sok a saját nevelésű futballista, akik közül a legjobb formában mostanában a középpályás Xavi van. A focista a nyáron nem csak hogy Európa-bajnokságot nyert a spanyol válogatottal, hanem őt választották meg a torna legjobb futballistájának is. Ráadásul Xavi a jelenlegi bajnokságban a klub játékosainak örökranglistáján feljött a harmadik helyre, megelőzve Guillermo Amort, így nála több mérkőzést a Barca színeiben immár csak Carlos Rexach és Migueli játszottak.

A 28 esztendős középpályás a második helyet szinte biztosan megszerzi, hiszen Rexachot már az idény végére megelőzheti, Migueli utoléréséhez azonban több, mint 100 mérkőzés hiányzik. Persze Xavi akár ezt a csúcsot is megdöntheti, főleg, ha megvalósul a Barca vezetőinek terve - a klub ugyanis olyan kontraktust ajánlana a középpályásnak, amely azt jelentené, hogy a focista pályafutása végéig marad a Barcelonában.

Xavi jelenlegi szerződése 2010-ig érvényes, és a hírek szerint közel 100 millió fontos kivásárlási záradék található benne, vagyis az a veszély nem nagyon fenyeget, hogy más klub elcsábítaná a focistát (a korábbi években az AC Milannal és a Chelsea FC-vel is kapcsolatba hozták), ám a katalánok úgy vélik, hogy ezzel egyfajta gesztust fejeznének ki a játékos iránt, aki majd egy évtizede szolgálja hűségesen a klubot. A sportigazgató, Aitor Beguiristain meg is kezdte a tárgyalásokat Xavi menedzserével, Ivan Corretjával, és valószínűleg hamar megegyeznek - főleg, mivel a hírek szerint a klub jelentősen emelne a focista fizetésén is.

Az Aston Villa csatárát, Marlon Harewoodot adná a Reading FC-nek Kevin Doyle-ért cserébe. A Manchester United a török Bursaspor 18 éves tehetségét, Sercan Yildirimet figyeli. A Sunderland AFC érdeklődik a Tottenham Hotspur középpályása, Jermaine Jenas iránt.

A VfB Stuttgart kiszemeltje a Chelsea FC portugál védője, Paulo Ferreira. A Borussia Dortmund brazil középpályása, Tinga 2010-ig meghosszabbította szerződését. A Valencia CF kölcsönadhatja szerb csatárát, Nikola Zigicet a Racing Santandernek.

A PSV Eindhoven védőjét, Erik Pieterst a Juventus FC és az Olympique Marseille figyeli. A marseille-i egyesület a Sampdoria svájci balszélsője, Reto Ziegler iránt is érdeklődik. A Wolverhampton Wanderers kapusát, Wayne Henesseyt az Arsenal FC és az Everton FC is vinné.