Vágólapra másolva!
 

Az előző szezon egyik legnagyobb felfedezettje az olasz bajnokságban az FC Internazionale fiatal támadója, Mario Balotelli volt.

A tizenéves, ghánai származású futballista a 2007-2008-as pontvadászatban 11 bajnokin lépett pályára a milánóiaknál, és három gólt is szerzett. A csatár különleges státusza miatt rögtön a külföldi sztárklubok is érdeklődni kezdtek iránta: Balotellit ugyanis a családja háromévesen adoptálta, és az olasz törvények értelmében így 18 éves koráig nem kaphatta meg az állampolgárságot - és így az Inter nem is kötött vele profi szerződést. Márciusban több pletykát is lehetett hallani arról, hogy a Chelsea FC szeretné leigazolni, és Balotelli nyilatkozatai is arra utaltak, hogy nem feltétlenül Milánóban képzeli el pályafutása folytatását.

Júliusban aztán Balotelli aláírt az Interhez, ám mivel még mindig nem volt 18 éves, így csak hároméves kontraktust kötöttek vele. Ennek további kétéves meghosszabbítása már augusztusban lehetővé vált volna, hiszen a csatár ekkor megkapta az olasz állampolgárságot (és már be is mutatkozott az U21-es válogatottban, mégpedig góllal), ám ez azóta sem történt meg.

Pedig a focista a hírek szerint elégedetlen a jelenlegi szerződéssel, jobban mondva az abban található alacsonyabb fizetéssel, és bár Balotelli eddig José Mourinho keze alatt is rendszeresen játéklehetőséget kapott (öt bajnokiból háromszor pályára lépett, egyszer kezdőként), nincs kizárva, hogy továbbra is a távozásban gondolkozik. A legfrissebb pletykák szerint a Chelsea FC mellett a Real Madrid is szívesen látná a támadót a soraiban, és a királyi gárda 14 millió fontot sem sajnálna érte a nyáron.

A Manchester United veterán középpályása, Paul Scholes 2010-ig meghosszabbította szerződését. A Sahtar Doneck horvát jobbhátvédjét, Darijo Srnát a Real Madrid figyeli.

A Bayern München kiszemeltje a Girondins Bordeaux középpályása, Yoann Gourcuff. A VfL Wolfsburg újabb olasz hátvédet szerződtetne Emilio Moretti személyében.

A Real Betis brazil támadóját, Edút a Villarreal CF vinné.

www.infosport-focivilag.hu