Vágólapra másolva!
A szerb rendőrség 24 személyt letartóztatott a Crvena zvezda-Partizan bajnoki labdarúgó-mérkőzés után rendbontások miatt.

A huligánok kövekkel dobálták meg a rohamrendőröket, akik közül öten - valamint három szurkoló és egy civil - megsérültek, és több autó is megrongálódott. A belgrádi mérkőzést a vendég Partizan nyerte 2-0-ra, és így hét forduló után is százszázalékos. A Crvena zvezda csak a hetedik 8 ponttal.

A belgrádi derbi régóta kiemelt kockázatú eseménynek számít Szerbiában, a hatóságok mégsem tudják megelőzni a szurkolói rendbontásokat. Tavaly februárban 13 ember sérült meg, többségükben rendőrök, miután a Crvena-szurkolók a város központjában épített barikádok védelméből rájuk támadtak.

1999-ben halálos áldozata is volt az összecsapásnak, a Partizan-ultrák által kilőtt egyik rakéta ölte meg a zvezda 17 éves szurkolóját.

Nem mondhatni, hogy a Crvenánál ezúttal mindent elkövettek volna, hogy a rangadó előtt megfékezzék saját szurkolóikat. A meccset megelőző szombaton ugyanis látványosan kiálltak az egyik közismert futballhuligánért, Uros Misicért, akit azért ítéltek el tíz évre, mert a Hajduk Kula meccs után a pályára berontva egy égő fákláyval életveszélyes sérüléseket okozott egy rendőrnek. Az ítélet után a zvezda-játékosok "Igazságot Urosnak!" feliratú pólóban vonult ki az öltözőből. Pályára lépés előtt még hergelték egy kicsit az egyébként is feldühödött híveket, majd harsány diadalkiáltások kíséretében a szurkolótábornak dobták trikóikat. Másnap a klub vezetői és játékosai közös közleményben mondtak köszönetet hűséges híveiknek, s ítélték el a Misic ellen elkövetett "igazságtalanságot".