Vágólapra másolva!
A Sampdoria támadója, Antonio Cassano pár éve még az olasz labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének számított, azonban a focista hiába villantotta fel egyszer-egyszer zseniális képességeit, összességében nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Amióta azonban a Real Madridtól visszatért a Sampdoriához, egyre jobb formában futballozik, és az előző idényben vezéregyénisége volt a genovaiaknak, akik ki is harcolták az UEFA-kupa-szereplést.

Nem csoda, hogy a nyáron megint több sztárklubbal kapcsolatba hozták a még mindig csak 26 esztendős támadót: szóba került a Juventus FC, az FC Internazionale és a Manchester City is, de Cassano végül a maradás mellett döntött - részben a klub iránti hálából, részben azért, mert úgy érezte, hogy barátnője (aki még csak 18 éves) túl fiatal a költözéshez.

Igen ám, de a Samp eddig nem remekel ebben a szezonban: a genovai együttes öt forduló után még nyeretlen, és csak a 16. helyen áll a tabellán. Ráadásul a hírek szerint Cassano konfliktusba került a csapat edzőjével, Walter Mazzarival, aki a legutóbbi, Atalanta elleni bajnokin együttese emberhátrányba kerülése után még egy játékost vissza akart rendelni a védelembe, ami nem nagyon tetszett Cassanónak.

Mindez további alapot adott annak a pletykának, amely szerint a Manchester City továbbra sem tett le a támadó szerződtetéséről: a hírek szerint az angol egyesület már januárban leigazolná Cassanót, sőt, a kispadra pedig azt a Roberto Mancinit szeretné megnyerni, aki anno az Interbe is csábította a csatárt. Egyes források szerint Cassano és Mancini szeptemberben találkozott is egymással, hogy esetleges közös, manchesteri jövőjükről beszéljenek.

Az Arsenal FC az AS Saint-Etienne francia utánpótlás-válogatott középpályását, Blaise Matuidit figyeli. A Bolton Wanderers a Blackburn Roversnél mellőzött dél-afrikai középpályással, Aaron Mokoenával erősítene.

A Young Boys elefántcsontparti középpályása, Gilles Yapi-Yapo iránt a West Bromwich Albion és a Stoke City is érdeklődik.

A Sampdoria szeretne szerződést hosszabbítani középpályásával, Angelo Palombóval. A Juventus FC-t a CSZKA Moszkva orosz válogatott középpályásával, Jurij Zsirkovval hozták kapcsolatba. A Bolton Wanderers védője, Andrew O'Brien 2011-ig meghosszabbította szerződését.

www.infosport-focivilag.hu