Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét közepén vb-selejtezőket rendeztek, majd nagyüzem volt a topligákban is, vasárnap pedig a futsal-vb döntőjére került sor Brazíliában, így nem volt nehéz összeállítani gólszépségversenyünket. Annál nehezebb lesz viszont olvasóink dolga, akik arról dönthetnek: Gourcuff zidane-os csele, Trochowski csavarása, Belletti 30 méterese, netán a futsalos szögletgól volt-e a legszebb. Gyönyörködjenek, majd szavazzanak!

A francia bajnokságban a Bordeaux 2-1-re legyőzte a Toulouse-t, s a hazai szurkolók az első gólnál tapsoltak a leginkább. A Milantól kölcsönkapott, francia válogatott Yoann Gourcuff egy sokak szerint Zidane-t idéző csellel játszotta magát tisztára, mielőtt 8 méterről bevágta volna a labdát a kapuba.

http://www.youtube.com/v/TMbKkuTfIko&hl=en&fs=1


A Németország-Wales vb-selejtezőn sokáig 0-0 volt az állás, ám Piotr Trochowski góljára érdemes volt várniuk a nézőknek: a támadó középpályás - a 72. percben - két lövőcsel után a 16-os bal sarkáról varázslatosan csavart a hosszúba. Ezzel a hazaiaké lett a három pont.

http://www.youtube.com/v/xD9gfdxeYfo&hl=en&fs=1


A 2008-as Eb-házigazda osztrákokhoz szívesen látogattak a szerbek, akik 3-1-re nyertek a bécsi vb-kvalifikációs meccsen. Ezen a találkozón is a nyitány volt a leglátványosabb: a vendégek játékosa, Milos Krasic lefutotta védőjét, majd jobbról, 18 méterről a jobb felsőbe bombázott.

http://www.youtube.com/v/HepBoMjY2YI&hl=en&fs=1


A Chelsea nagyon megszórta a Middlesbrough-t Angliában, s az öt vendéggól legszebbike Juliano Belletti nevéhez fűződött: a brazil bekk 30-ról elképesztő erővel vette be a hazai kaput, csapata második találatát szerezvén (a videón 00:28-nál látható a bombalöket).

http://www.fliggo.com/embed/ZhKsla8R


Bár csak barátságos, mégis különleges meccs volt a Franciaország-Tunézia összecsapás. A hazaiak 0-1-ről fordítva nyertek 3-1-re, s bármennyire szigorúan próbálunk válogatni, a négy gólból bizony háromnak is a gólszépségversenyünkben a helye. Az afrikaiaikat Issma Jemaa juttatta vezetéshez: a Lens-légiós labdalopás és remek cselsorozat után éles szögből lőtt szemtelen gólt. Válaszként Thierry Henry hosszú szóló és szemrevaló kényszerítő után 17 méterről lőtt remek gólt, majd a Barca-csatár második találata után a Lyon 21 éves tehetsége, Karim Benzema bizonyította, miért tartják sokan Zinédine Zidane utódjának: 16-ról, fordulásból pazarul bombázott a bal felsőbe (a videón mindhárom gól megtekinthető 155 másodpercen belül).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=HpinXodO1uvrw4DV


A római Serie A-rangadó 54. és 56. perce között felettébb jó lehetett Inter-drukkernek lenni: a milánóiak már 2-0-ra vezettek, s az említett rövidke idő alatt két bombagólt is szereztek José Mourinho legényei. Dejan Stankovic mellel levette a labdát, majd dropból tüzelt 16-ról a jobb kapufa belső részére, ahonnan a hálóba vágódott a labda.

http://www.dailymotion.com/swf/k7tTI9pMFyqJzlOeFS&related=1


Az Inter-fanatikusok tán még állva őrjöngtek a Dejan-gól után, amikor kisvártatva Victor Nsofor Obinna három igazítás után, 17 méterről, ballal bivalyerősen lőtt a léc alá, majd örömében szaltózott egy párat.

http://www.dailymotion.com/swf/k1XD206P35GtP6OeP7&related=1


Egy világbajnoki döntő mindig nagy esemény, így volt ez vasárnap a futsalban is: a 4+1-es teremlabdarúgó-vébé brazíliai döntőjében a házigazdák 2-2-es döntetlen után hatméteresekkel hódították el a trófeát a címvédő spanyoloktól. A selecao első gólját Marquinho szerezte - sarokrúgásból (00:18-nál nézhető meg)!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=RItak4WXHGBcO1iE


Írja meg
ide, önnek melyik gól tetszett a legjobban!

Elmúlt heti gólszépségversenyünket az olvasói szavazatok alapján Torghelle Sándor nyerte az Albánia ellen szerzett fejesgóljával - úgy, hogy a második helyen végzett Kakát fölényesen megelőzte.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=tgLJiXW3MTsSDAT8