Vágólapra másolva!
Újabb nyolc mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája, a csoportkör 3. fordulójának rangadóján a Juventus hazai pályán 2-1-re legyőzte a Real Madridot. A Manchester United simán verte a Celticket, a Villarreal gólzáporos meccsen gyűrte le az Aalborgot. A Lyon kétgólos hátrányból felállva 5-3-ra nyert Bukarestben, az Arsenal a Fenerbahce, a Dinamo Kijev a Porto vendégeként diadalmaskodott.

Juventus (olasz) - Real Madrid (spanyol) 2-1 (1-0)
Torino
v.: Wolfgang Stark (német)
Juventus: Manninger - Grygera, Legrottaglie (Mellberg, 46.), Chiellini, Molinaro - Marchionni, Sissoko, Marchiso (Salihamidzic, 37.), Nedved - Del Piero, Amauri
Real Madrid: Iker Casillas - S. Ramos, Pepe, Cannavaro, Heinze - Van der Vaart (Drenthe, 76.), Gago, Sneijder - Raúl, Van Nistelrooy, Higuaín (Robben, 54.)
gól: Del Piero (5.), Amauri (49.), illetve Van Nistelrooy (66.)

Két Juventus-szurkoló életét vesztette és több mint 30-an megsérültek egy buszbalesetben a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-találkozó előtt. A baleset Aostához és a svájci határhoz közel történt. A jármű Svájcban élő többségében olasz drukkereket szállított a mérkőzésre. A busz szemtanúk szerint felborult egy kanyarban.

A mérkőzés természetesen gyászszünettel indult, majd a 40. másodpercben Amauri fejesét kellett fognia Casillasnak. AZ 5. percben megszerezte a vezetést az agilisabban kezdő Juventus. Amauri kiváló labdát adott Del Pierónak, aki 22 méterről bombagólt ragasztott a bal felső sarokba, Casillas mozdulni sem tudott (1-0).

A másik oldalon a legaktívabbnak Van der Vaart bizonyult. A 11. percben a léc felett zúgott el a lövése , nyolc perccel később jobban célzott, de a kapu közepébe tartó labdát Manninger könnyedén fogta, majd a 21. percben centikkel tévesztette csak el a bal felső sarkot.

A 27. percben Grygera három Real-játékost lefutva pontosan adott középre jobbról, Amauri azonban Pepe szorongatásában a bal kapufa mellé fejelt. Tíz perccel később Marchiso megsérült, hordágyon kellett levinni a pályáról, helyére Salihamidzic állt.

Félidőben Legrottaglie helyére Mellberg állt be, a Juventus pedig ugyanúgy kezdett, mint a találkozó elején. A 49. percben Pepe hatalmas bakiját követően Nedved adott be bal oldalról, Amauri kapura fejelt, ám a labda a menteni igyekvő Heinze lábáról a dermedt Casillas mellett a kapu bal oldalában kötött ki (2-0).

Az 55. percben Sneijder a 16-os bal oldali vonalától varázsolt pazarul Van der Vaart fejére, a honfitárs azonban ezúttal a jobb felső sarok mellé bólintott. Két perccel később egy bal oldali szabadrúgásra Robben érkezett, ő a bal kapufa mellé fejelt.

A 61. percben Snejder 27 méterről a kapufát találta el. Őrült tempót diktált a Real, s ennek meg lett az eredménye, a 66. percben Van Nisterlrooy gyönyörű fejessel szépített (2-1).

Elképesztő hajrát nyitott a Real, de gólt már nem tudott szerezni, vagy a csatárok tévesztettek célt, vagy Manninger kapus állta útját a lövéseknek, fejeseknek. Wolfgang Stark játékvezető háromperces hosszabbítása sem segített, a mérkőzést a Juventus 2-1-re megnyerte, a Real pedig elveszítette százszázalékos mérlegét.

H csoport, 3. forduló:
Zenit (orosz) - BATE Boriszov (fehérorosz) 1-1 (0-0)
Szentpétervár, Petrovszkij-stadion
v.: Pedro Proenza (portugál)
Zenit: Malafejev - Anjukov, Sirokov, Krizanac (Dominguez, 69.), Sirl - Tyimoscsuk - Gyeniszov, Danny, Zirjanov (Pogrebnyak, 76.) - Fatih Tekke, Arsavin
BATE: Veremko - Hagus, Rzsevszkij, Sosnovski, Jurevics - Volodko, Liktarovics (Szivakov, 68.) - Krivec (Mircsev, 85.), Bliznyuk, Sztasevics (Nehajcsik, 46.) - Rogyionov
gól: Fatih Tekke (80.), illetve Nehajcsik (52.)

Ahogy egy nappal a találkozó előtt Dick Advocaat, a Zenit holland szakvezetője beharangozta, több helyen is változtatott csapata összeállításán. Pavel Pogrebnyak helyét a török Fatih Tekke foglalta el, ő lett az egyetlen csatár a felállás szerint, még Andrej Arsavin is csak mögötte helyezkedett el. A védelemben Sebastien Puygrenier helyett ezúttal a horvát Ivica Krizanic kapott bizalmat.

A BATE csapatánál is egycsatáros játékot álmodott meg a szakvezetés, Rogyionov mögött Bliznyuk feladata volt a kiszolgálás, Volodko beállításával pedig Szivakov ült le a kispadra.

Az első helyzetet a 7. percben Danny hagyta ki, pontosabban Veremko védett magabiztosan, ugyancsak a helyén állt a fehérorosz portás Zirjanov kísérleténél is, míg a 13. percben Fatih Tekke fejese a kapufán csattant. Bár többet birtokolta a labdát a BATE, az első kapura lövésre 20 percet kellett várni, akkor Sztasevics döngette meg a kapufát.

A 29. percben ismét a kapufa játszotta a főszerepet, újra Fatih Tekke próbálkozott, ám 13 méterről, jobbal nem tudta bevenni Veremko kapuját. A félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

A szünetben Sztasevics helyére Nehajcsik állt be, s micsoda csere volt: a BATE-játékos szinte első labdaérintésére megszerezte a vezetést a vendégeknek.

Nem volt már mire várni, Advocaat pályára dobta csatárait - előbb Dominguezt, majd Pogrebnyakot, s bátor húzás a 80. percben góllá érett, Fatih Tekke egyenlített, beállítva az 1-1-es végeredményt.

A csoport állása:
1. Juventus 7 pont
2. Real Madrid 6
3. BATE Boriszov 2
4. Zenit 1