Vágólapra másolva!
Második mérkőzésén 1-0-ra nyert a magyar U19-es labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán ellen a Nyíregyházán és Tiszavasváriban zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán, ezzel már biztosan továbbjutott.

San Marino hétfői 6-0-s legyőzése után a Gulácsi Péter - Fazakas Géza, Litauszki Róbert, Vattai Balázs, Tóvizi Tamás - Takács Péter, Iszlai Bence - Gosztonyi András, Tamási Zsolt (Máté János, 67.), Frank Richárd (Varga Roland, 55.) - Bajner Bálint összeállításban pályára lépő hazaiak ezúttal a 93. percben szerezték a győztes gólt Litauszki Róbert révén.

"Roppant nehéz ellenféllel kerültünk szembe, az azeriek nagyon biztosan megszervezték védekezésüket, és végig igen harcosan futballoztak" - mondta a mérkőzést követően Wilco van Buuren az MLSZ honlapján. "Nem tudtunk különösebben sok helyzetet kialakítani, de ez nem is csoda, hiszen lényegesen erősebb csapat ellen játszottunk, mint hétfőn. Éppen az ilyen meccseken a legnagyobb öröm megszerezni a győzelmet..."

U19-es Eb-selejtezőtorna, 2. forduló:
Magyarország - Azerbajdzsán 1-0
Skócia - San Marino 8-0

1. forduló:
Magyarország - San Marino 6-0 (3-0)
Skócia - Azerbajdzsán 1-1

A szombaton véget érő körmérkőzéses torna első két helyezettje jut be a következő kvalifikációs fordulóba, az úgynevezett elitkörbe, ahol már az Eb-döntős részvétel lesz a tét.

A magyarországi selejtezőben kísérleti jelleggel öt játékvezető működik közre a mérkőzéseken, a két asszisztens mellett a két kapunál az alapvonalon egy-egy további asszisztens segíti a bíró munkáját.