Vágólapra másolva!
A hivatásos labdarúgók nemzetközi érdekvédelmi szervezete (FIFPro) szerint a Bajnokok Ligája-győztes Manchester United portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo volt az elmúlt szezon legjobbja.

A 23 éves csatár - aki az Aranylabda első számú várományosa - angol bajnok is lett klubjával, melynek színeiben összesen 42 gólt szerzett a 2007/2008-as idény során.

A több mint 57 ezer futballprofi szavazatán alapuló elismerést tavaly Kaká (AC Milan) érdemelte ki.

"Csodálatos dolog elismerést kapni több mint 50 ezer futballista döntése alapján. Köszönettel tartozom minden támogatómnak: a játékostársaimnak, az edzőimnek a Manchester Unitednél és a nemzeti csapatnál, valamint a családomnak és a barátaimnak is" - kommentálta a döntést a győztes Ronaldo.

Az év csapatába öten kerültek be a nyáron Európa-bajnok spanyol válogatottból, és mindössze egy játékos akad, aki nem az angol vagy spanyol élvonalban szerepel.

Az év csapata:
Iker Casillas (Real Madrid) - Sergio Ramos (Real Madrid), Carles Puyol (FC Barcelona), John Terry (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United) - Kaká (AC Milan), Steven Gerrard (Liverpool), Xavi Hernandez (FC Barcelona) - Cristiano Ronaldo (Manchester United), Fernando Torres (Liverpool), Lionel Messi (FC Barcelona).