Vágólapra másolva!
A 13 éves szegedi Szabó Zoltánnal kétéves szerződést kötött az olasz Fiorentina labdarúgócsapata - adta hírül a delmagyar.hu. A Tisza Volán támadóját a próbajáték után nem is akarták hazaengedni a firenzeiek.

Másfél éve a Tisza Volán 1995-ös születésű játékosokból álló utánpótlás-csapata Olaszországban, Milánó közelében egy tornán vett részt, melyen a Chievo és a Brescia együttesét is legyőzte. Egy olasz menedzsernek több játékos is megtetszett a magyar csapatból, így nem sokkal később jött az újabb meghívás, ám ezúttal két évvel idősebbek ellen szerepeltek a szegediek.

Pályára léptek a Pisa, az Empoli, a Fiorentina és az Albinoleffe ellen is, s ugyan csak utóbbit sikerült legyőzniük, a Fiorentina ellen remekelt a Tisza Volán jobb oldali támadója, Szabó Zoltán.

A lilák szeptember elején ötnapos próbajátékra invitálták a 13 éves futballistát, akivel végül szerződést is kötött a Fiorentina. A gárda szakemberei nem is akarták hazaengedni, ám a kétéves kinntartózkodás megkezdése előtt a fiatalember családja szerette volna, ha nyugodt körülmények között búcsúzik el Szegedtől.

Szabó a minap utazott vissza Olaszországba, s legközelebb csak karácsonykor tér haza. A labdával mindkét lábával kiválóan bánó, jó alkatú fiatalember az első évben napi egy órát tanul, két-három órát az olasz nyelvvel foglalkozik, majd tréningezik. Amint befejezi a nyolcadik osztályt, olasz középiskolába jár majd.

Magyarországról egyébként - a delmagyar.hu-n megjelent írás szerint - Szabó az első olyan fiatal, aki 16 éves kora előtt külföldi szerződést kapott. Bóka Ferenc edző szegedi csapatából egyébként további három játékos iránt is érdeklődnek Olaszországból, a hírek szerint az Atalanta erősítene a Tisza Volánból.