Vágólapra másolva!
Helyi médiaértesülések szerint a nemzeti együttessel játékosként 1986-ban világbajnok, 1990-ben vb-ezüstérmes Diego Maradona kerül az argentin labdarúgó-válogatott élére.

Ezt erősítette meg Carlos Bilardo korábbi szövetségi kapitány is, aki Julio Grondonával, az Argentin Labdarúgó Szövetség elnökével történt egyeztetés után azt mondta: "Diegóval akarok dolgozni, aki a válogatott technikai igazgatója lesz". Bilardo még pontosította, hogy Sergio Troglio segíti majd közvetlenül Maradona munkáját, míg ő maga általános igazgatóként fog tevékenykedni. Bilardo volt az 1986-os és 1990-es vb-csapat szövetségi kapitánya.

Az argentín Clarínnak maga Maradona nyilatkozott, aki a Grondonával történt találkozás után csak annyit mondott: "Én irányítom a válogatottat!"

Az "isteni Diego" a csapatmunkában hisz, így várhatóan több egykori játékostársát is felkeresi, hogy vállaljanak szerepet. Így a hírek szerint Sergio Batista és José Luis Brown is a válogatott mellé kerül, míg az egyik erőnléti edző Fernando Signorini lehet.

Futballistaként ezért szerették!


A szakvezetői poszt azután üresedett meg, hogy Alfio Basile a Chilében elszenvedett 1-0-s vb-selejtezős vereséget követően október 16-án távozott posztjáról.