Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa csoportkörének második fordulójában folytatódhat az AC Milan menetelése, a piros-feketék ugyanis a verhetőnek tűnő portugál Sporting Bragát fogadják majd - amely azonban eddig kiválóan szerepel a nemzetközi porondon. A Tottenham Hotspur új mestere, Harry Redknapp először ülhet le UEFA-kupa találkozón a londoniak kispadjára, az AS Saint-Etienne edzőjének, Laurent Roussey-nek viszont akár az állásába is kerülhet egy vereség.

Az AS Saint-Etienne ugyanis a legutóbbi három bajnokiján még csak pontot sem szerzett, így aztán csak a 17. helyen áll a Ligue 1-ben, márpedig ez elfogadhatatlan a francia egyesületnél.

A hírek szerint az együttes vezetősége kétmeccses ultimátumot adott Laurent Rousseynek, akinek tehát nem csak a Rosenborg BK elleni UEFA-kupa-találkozót, hanem a hét végi, Stade Rennes elleni hazai bajnokit is meg kellene nyernie ahhoz, hogy továbbra is posztján maradhasson. Az mindenesetre biztató a számára, hogy a Rosenborg két hete otthon is csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes az FC Bruges ellen, míg a Saint-Etienne idegenben is 3-1-re verte az FC Köbenhavnt. A csoport ötödik együttese, a Valencia CF az előző körben szabadnapos volt, a spanyolok most a koppenhágaiak ellen kezdenek otthon, és pontvesztésük nagy meglepetés lenne.

A játéknapon csak egy olyan találkozót rendeznek, amelyen két topligás együttes találkozik egymással: a Racing Santander az FC Schalke 04-et fogadja. A németek két hete egy Paris SG elleni hazai 3-1-es diadallal nyitottak, míg a santanderiek 1-0-ra kikaptak az FC Twente otthonában. A Racingnak ez lesz a nyolcadik találkozója a nemzetközi porondon, és ebből a nyolc összecsapásból ötször (köztük a legutóbbi hármon is) csak egyetlen találat született, így most sem várható gólzápor. A csoport másik mérkőzésén a holland FC Twente (amelynek kispadján a volt angol szövetségi kapitány, Steve McClaren ül) sem számíthat sok jóra a Manchester City otthonában, az enschedeiek ugyanis eddigi történetük során mind a hat idegenbeli európai kupameccsüket elveszítették.

A D csoportban a Tottenham Hotspur-Dinamo Zagreb mérkőzés több szempontból is érdekesnek ígérkezik. Egyrészt a Spurs új mestere, Harry Redknapp először irányítja a londoniakat nemzetközi mérkőzésen (a tréner két hete még a Portsmouth FC kispadján ülve kapott ki a Sporting Bragától), másrészt pedig az angol klub horvát középpályása, Luka Modric nevelőegyesülete ellen léphet pályára - a játékos a nyáron igazolt a Dinamóból a Tottenhambe.

Getty Images

Harry Redknapp a Tottenham mestereként sokadszor bizonyítja, hogy olyan mélységében ismeri ezt a játékot, ahogyan nagyon kevesen

A zágrábiak az UEFA-kupa csoportkörében még sohasem tudtak meccset nyerni idegenben, a Spursnek viszont ez lehet az 50. győzelme az UEFA-kupában. A csoport másik mérkőzésén a Michael Laudrup által irányított Szpartak Moszkva szintén jubilálhat: amennyiben az Udinese ellen ikszel, akkor 50. alkalommal játszik döntetlent az UEFA-kupában.

Ugyancsak egykori klubja ellen játszhatna a Sevilla FC szerb védője, Ivica Dragutinovic, hiszen az andalúziai gárda (amely két hete otthon 2-0-ra verte a VfB Stuttgartot) ahhoz a Standard Liege-hez látogat, ahol a bekk 2000 és 2005 között hat szezont töltött el. A hátvéd azonban sérülés miatt nem léphet pályára, nem úgy a Galatasaray SK portugál védője, Fernando Meira, aki korábban még a csapatkapitányi karszalagot is viselte a Benficánál - amely ellen most az isztambuliak játszanak majd.

Ebben a csoportban szerepel Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC is: a berliniek az ukrán Metaliszt Harkivhoz látogatnak, és a nagy kérdés az, hogy első számú kapusuk, a cseh Jaroslav Drobny vállalni tudja-e a játékot. A portást a hét végén Christopher Gäng helyettesítette (mivel a tartalékkapus Christian Fiedler szintén sérült), és nem nyújtott valami jó teljesítményt, elvégre a Hertha 5-1-re kikapott a Werder Brementől.

A mezőny sztárcsapata, az AC Milan a két héttel ezelőtti, Heerenveenben aratott 3-1-es győzelme után ezúttal otthon játszik, mégpedig a portugál Sporting Bragával. Papíron ez nem ígérkezik nehéz feladatnak a rossonerók számára, azonban a Bragára érdemes odafigyelni, mert az UEFA-kupa mezőnyébe az Intertotó-kupából érkezett portugálok eddig mind a hét európai kupameccsüket megnyerték a szezon során, és még csak gólt sem kaptak! Igaz, az UEFA-kupában még a Milan sem hibázott, az olaszok háromból háromszor nyertek ebben az idényben a nemzetközi porondon.

UEFA-kupa, csoportkör 2. forduló:
A csoport
Manchester City (angol) - Twente (holland) 20.45
Racing Santander (spanyol) - Schalke 04 (német) 20.45

B csoport
Metaliszt Harkiv (ukrán) - Hertha BSC (német) 18 ó
Benfica (portugál) - Galatasaray (török) 20.30

C csoport
VfB Stuttgart (német) - Partizan Beograd (szerb) 18 ó
Standard Liege (belga) - Sevilla (spanyol) 20.45

D csoport
Tottenham Hotspur (angol) - Dinamo Zagreb (horvát) 21 ó
Szpartak Moszkva (orosz) - Udinese (olasz) 18 ó

E csoport
VfL Wolfsburg (német) - Heerenveen (holland) 19.45
AC Milan (olasz) - Braga (portugál) 20.45

F csoport
Ajax Amsterdam (holland) - MSK Zilina (szlovák) 20.45
Slavia Praha (cseh) - Aston Villa (angol) 20.45

G csoport
Saint-Etienne (francia) - Rosenborg (norvég) 20.45
Valencia (spanyol) - Köbenhavn (dán) 21.30

H csoport
Lech Poznan (lengyel) - Nancy (francia) 18.15
Feyenoord (holland) - CSZKA Moszkva (orosz) 19.30

www.infosport-focivilag.hu