Vágólapra másolva!
Az elmúlt évek gyengébb bajnoki szereplését követően az AC Milan jelenleg kifejezetten jól áll a Serie A-ban, hiszen kilenc forduló után vezeti a mezőnyt. Az együttes támadó részlege hemzseg a kiváló játékosoktól, akik közül Carlo Ancelotti edző a bajnoki mérkőzéseken általában a Ronaldinho, Kaká, Marco Borriello hármasnak szokott bizalmat szavazni, utóbbi helyére többnyire Alexandre Patót szokta beküldeni.

Andrij Sevcsenko és Filippo Inzaghi csak ritkán lép pályára, és főleg az utóbbi kap kevés lehetőséget: a veterán támadó mindössze öt bajnoki szerepelt az idényben, igaz, a Sampdoria és a Siena ellen is betalált.

Inzaghi eredeti szerződése a szezon végéig szólt, így aztán felmerült annak a lehetősége, hogy a csatár a nyáron ingyen klubot váltson, de az AC Milan, illetve a játékos a minap elejét vették ezeknek a találgatásoknak.

A klub ugyanis az internetes honlapján nyilvánosságra hozta, hogy Pippo egy évvel meghosszabbította kontraktusát, amely így 2010 júniusában jár majd le.

A támadó még 2001 januárjában érkezett Milánóba a Juventus FC-től, vagyis ha kitölti a kontraktust, akkor összesen kilenc évig szolgálja majd a piros-feketéket. Vagy még tovább: Inzaghi ugyanis máris kijelentette: amíg jól érzi magát, addig folytatni szeretné a pályafutását, és akár évről évre hajlandó lenne új kontraktust aláírni...

A CSZKA Moszkva szerb szélsőjét, Milos Krasicot a Paris Saint-Germain és a Hamburger SV is kiszemelte. A VfL Wolfsburg középpályása, Ashkan Dejagah iránt a Newcastle United érdeklődik.

A Bayern München belga védője, Daniel van Buyten visszatérhet egykori klubjához, az Olympique Marseille-hez. A Tottenham Hotspur walesi balhátvédjét, Gareth Bale-t a Manchester United figyeli.

Az Everton FC dél-afrikai középpályását, Steven Pienaart a Rubin Kazany szeretné megszerezni. Az Olympique Marseille nigériai balhátvédjét, Taye Taiwót a Manchester City szemelte ki.

www.infosport-focivilag.hu