Vágólapra másolva!
Különleges élményben volt része pénteken az Arsenal elleni szombati rangadóra készülő Manchester United labdarúgóinak, ellátogatott ugyanis az edzésükre Diego Maradona, az argentin válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya.

A dél-amerikai szakember körutat tesz Angliában, hogy megnézze és beszéljen jelöltjeivel, akikre a jövőben számít a nemzeti csapatban.

Maradona a tréning után tárgyalt Carlos Tevezzel, de a keret többi tagjára is nagy benyomást tett, így Rio Ferdinandra is, aki 30. születésnapja alkalmából egy dedikált mezt kapott tőle.

"Olyanok voltunk, mint a kisdiákok, amikor egy sztár látogat el az iskolájukba" - mondta Ferdinand. "Megnézte az edzésünket, és azt hiszem, a mester örülne neki, ha minden nap itt lenne, mert egyértelműen emelkedett a gyakorlás színvonala. Mindannyian le akartuk nyűgözni őt."

A védő hozzátette: gyermekkorában, amikor elkezdett focizni, Maradona volt az egyik példaképe. "Megvolt az összes meccse videón, és a pályán mindenki Maradona akart lenni. Igazán szép születésnapi ajándék volt, hogy megrázhattam a kezét, megölelhettem és készíthettünk egy közös fényképet."

Sir Alex Ferguson vezetőedző is elismerően nyilatkozott a vendégről. "Természetesen mindig vita tárgya, hogy ki minden idők legjobbja, de ha két-három nevet is lehet említeni, akkor ő mindenképpen ott van köztük. Csodálatos játékos volt" - fogalmazott a tréner.