Vágólapra másolva!
Az idegenben elszenvedett 3-2-es vereséget követően hazai pályán hiába nyert 4-3-ra a Real Madrid, idegenben rúgott góljainak köszönhetően a harmadosztály listavezetője, a Real Unión jutott be a Király-kupa nyolcaddöntőjébe. Ez pedig lehet azt jelenti, véget ér a Schuster-éra a királyi gárdánál...

Egy hete meglepetésre 3-2-es vereséget szenvedett a Real Madrid labdarúgócsapata a Real Unión vendégeként, ám azon a mérkőzésen még inkább csak amiatt aggódtak a királyi gárda szurkolói, hogy a 13. percben váratlanul összeeső Rubén De la Rednek ne essen komolyabb baja.

A spanyol Király-kupa legjobb 32 csapata között vívott párharc visszavágóján azonban már abszolút a fővárosiak számítottak favoritnak, nem is vették félvállról a mérkőzést, legalábbis a Dudek - Salgado, Metzelder, Cannavaro, Marcelo - Gago, Sneijder, Van der Vaart - Saviola, Drenthe, Raúl összeállítás ezt sugallta.

Ennek ellenére meghűlt a vér a szurkolók ereiben, a Santiago Bernebéu-stadionban ugyanis a harmadosztály éllovasa szerzett vezetést Abasolo révén a 14. percben, bő 20 perccel később Raúl egyenlített, közelebb lopakodva összesítésben a riválishoz.

Őrült iramban kezdődött a második játékrész, s a hétvégén már "megcsodált", elképesztő bakikra képes hazai védelem a 49. percben ismét kapitulált, ezúttal Salcedo talált be Dudek kapujába (1-2). Ám ahogy szombaton a Málaga ellen, itt is jött az azonnali válasz, Raúl második találata az egyenlítést jelentette (2-2).

Cserélt Bernd Schuster - akit a spanyol lapok már lapáton éreznek, s azt pletykálják, Frank Rijkaard érkezhet a helyére - Drenthét a 60. percben Bueno váltotta. Ez meghozta az eredményt, nyolc perc múlva éppen Bueno szerzett vezetést a hazaiaknak (3-2).

A 80. percben érkezett a hétvégén mesternégyest szerző Higuaín is, a 87. percben Raúl harmadik góljával már-már továbblőtte csapatát a kupában (4-2). A 90. percben érkezett a feketeleves: Eneko Romo is betalált, így a kiscsapat idegenben rúgott több góljának köszönhetően kiverte a Realt a kupából, és lehet, előrehozta a beharangozott edzőváltást is.

Eredmény, Király-kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért:
Real Madrid - Real Unión 4-3 (1-1)
Real Madrid:
Dudek - Salgado, Metzelder, Cannavaro (Javi García, a szünetben), Marcelo - Gago, Sneijder, Van der Vaart - Saviola (Higuaín, 80.), Drenthe (Bueno, 60.), Raúl
Real Unión: Edouard - Larrainzar, Iglesias, Berruet, Gurrutxaga - A. Sanz, Beobide - Manu García, Abasolo (Goikoetxea, 72.), Seguro (Eneko Romo, 53.) - Salcedo (Juan Domínguez, 62.)
gól: Raúl (36., 50., 86.), Bueno (68.), illetve Abasolo (14.), Salcedo (49.), Eneko Romo (90.)
továbbjutott: a Real Unión 6-6-tal, idegenben rúgott több góllal