Vágólapra másolva!
Különleges diétát tart Lionel Messi, az FC Barcelona argentin futballklasszisa azzal a céllal, hogy megelőzze a sérüléseket.

Az általános állapotjavító fogyókúra halételen alapszik, de a szervezet, s alapvetően az izmok ellenállóképességét növelő, ennél fogva a sérülésveszélyt csökkentő "receptúra" gyümölcsöt és zöldséget is tartalmaz.

A dél-amerikai ország válogatottjában is kulcsfigurának számító támadó, akire az argentin nemzeti együttes új szövetségi kapitánya, Diego Maradona is számít, Barcelonában át kellett, hogy álljon egy újfajta, hangsúlyozottan egészségesebb étrendre, amelyből hiányzik például a sülthús.

Messi - az argentin hírügynökség megfogalmazása szerint: "mint minden jó argentin" - világéletében imádta a jófajta sülteket, ezektől azonban katalán földön "megszabadították".

A speciális diéta nem enged meg kilengéseket, így az egykor volt hazai ételek és ízek gyakorlatilag teljesen lekerültek a csatár fogyaszthatósági listájáról.


Miként - a jó fizikum megőrzése érdekében - a hosszú szieszták és a tévé előtt henyéléssel töltött órák is eltűntek Messi életéből - derül ki a vele készült interjúból.