Vágólapra másolva!
Az Új-Zélandon rendezett és vasárnap véget ért U17-es női labdarúgó-világbajnokságon kiosztották a torna legjobb játékosainak járó díjakat, s a bronzérmes Németország - magyar-német állampolgárságú - futballistája, a hatgólos Dzsenifer Marozsán két elismerést is besöpört.

A négyszeres magyar válogatott Marozsán János 16 esztendős lányának, Dzsenifer Marozsánnak elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy Németország dobogóra állhasson az Új-Zélandon rendezett U17-es nőifoci-vb-n. A budapesti születésű futballtehetség összesen hat gólt szerzett, és ezzel övé lett a torna mesterlövészének járó Aranycipő.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség weboldala szerint talán őt illette volna a focivébé legjobbjának járó Aranylabda is, ám mivel ő lett a gólkirály, ezért "csak" a második legjobbnak szánt Ezüstlabdát vehette át a játékosként és edzőként is világbajnok futball-legendától, a német Franz Beckenbauertől. (Legjobbnak a japánok 15 éves üdvöskéjét, Mana Iwabuchit választották, aki ugyan csak három mérkőzésen szerepelt, ám az indoklás szerint "felejthetetlen élményt nyújtott azoknak, akik élőben láthatták".)

Marozsánt igazi csapatjátékosnak nevezi a FIFA, hozzátéve, hogy ha nála van a labda, akkor az ellenfél sohasem tudhatja, hogy mi fog történni. Dzsenifer bevallotta: két csapattársával, Tabea Kemme-mel és Alexandra Popp-pal csukott szemmel is megértik egymást: "Már több mint három és fél éve egy csapatban vagyunk, tökéletesen ismerjük egymást. Persze szükségünk van egy olyan jó edzőre is, mint Ralf Peter" - tette hozzá Marozsán, akiről így beszélt a szövetségi kapitány. "Hihetetlenül tehetséges, mindene megvan ahhoz, hogy pár éven belül a Földkerekség legjobb futballistája legyen" - nyilatkozta Peter, aki idén az Európa-bajnokságon már csúcsra vezette a német csapatot.

Két pazar gólt is lőtt Kanadának:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1kbrmd9X0RgLKG2A


Az új-zélandi világbajnokságot egyébként Észak-Korea nyerte meg, miután hosszabbításban 2-1-re győzött az Egyesült Államok válogatottja ellen, míg Németország Angliát verte nagyon simán, 3-0-ra a bronzmeccsen.