Vágólapra másolva!
A Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV Eindhoven 1-1-es döntetlent ért el a Vitesse otthonában a holland labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában. A magyar szélső végigjátszotta a találkozót.

Az első félidő legnagyobb helyzetét éppen a magyar légiós hagyta ki, jobbal, 13 méterről lőtt, de Velthuizen kapus bravúrral kitolta a labdát. A szünetre mégis egygólos előnnyel vonult a PSV, Lazovic passza után Amrabat külsővel gurította a labdát a jobb sarokba a 43. percben.

A második félidőben alaposan visszavett a tempóból Huub Stevens csapata, és erre ráfizetett, a 65. percben ugyanis jött az egyenlítés: Hofs egy csel után adott középre, ahol Tarvajärvi lesgyanús pozícióból lőtt a bal sarokba, Isaksson ugyan beleért a labdába, de védeni nem tudott.

A hátralévő időben is inkább a hazaiak voltak aktívabbak, akik egy elmaradt tizenegyest is számonkértek a játékvezetőtől, a PSV részéről pedig Dzsudzsák előtt adódott lehetőség, de éles szögből már nem tudta eltenni a labdát a kapus mellett. A bajnoki címvédő nem lehet elégedett a döntetlennel, ugyanis így kilenc pontra van az éllovas AZ Alkmaar csapatától.

Eredivisie, 15. forduló:
Vitesse - PSV 1-1 (0-1)
gól:
Tarvajärvi (65.), illetve Amrabat (43.)

Groningen - Twente Enschede 1-4 (1-2)
gól: Lovre (45+1.), illetve Arnautovic (17.), Elia (21.), Stam (68.), Nkufo (94.)

Utrecht - Volendam 0-0

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 2-1 (1-1)
gól: Wuytens (45+1.), R. Van den Bergh (51.), illetve Falkenburg (28.)
(a vendégeknél Vermes Krisztián végigjátszotta a meccset)

Az élcsoport: 1. AZ Alkmaar 35 pont, 2. Ajax Amsterdam 32, 3. Twente Enschede 30, 4. PSV Eindhoven 26