Vágólapra másolva!
Csütörtökön ünnepélyes keretek között bemutatták a Ferencváros labdarúgócsapata leendő stadionjának terveit; a létesítményt várhatóan 2010-ben kezdik el építeni.

"Egy olyan vonzóan esztétikus létesítményt szeretnénk felépíteni, amely később akár a főváros egyik nevezetessége lehet" - nyilatkozott Kevin McCabe klubtulajdonos.

Az eseményen elhangzott, hogy a beruházás körülbelül 50-60 millió euróba (13,3-15,9 milliárd forint) kerül majd. A futballstadiont a jelenlegihez képest az első látványtervek alapján kilencven fokkal elforgatják, mellette egy négy-, valamint egy háromcsillagos szálloda, továbbá szórakoztató- és egészségügyi központ létesült. A klub múzeuma és hivatalos boltja mellett éttermek és bárok várják majd a látogatókat a területen.

Forrás: MTI

"A jövő év még mindenképpen a tervezés ideje, a következő három-négy hónapban véglegesítjük az elképzeléseinket, ehhez az önkormányzat és a szurkolók segítségét szeretnénk kérni" - mondta McCabe, majd hozzátette: a gazdasági válság miatt egyelőre semmit sem tudnak biztosra mondani.

"Az Európai (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályainak teljesen megfelelő stadiont fogunk építeni, de figyelünk a környezetvédelmi és a biztonságtechnikai szempontokra is" - nyilatkozott Szász András, a beruházás magyar felelőse.

Rieb György, az FTC elnöke elmondta: a csapat az építkezés ideje alatt várhatóan a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd mérkőzéseit, az erről szóló tárgyalások már folynak az illetékesekkel.